TANDRETNING MED INVISALIGN PÅ FREDERIKSBERG OG I HOLBÆK

INFORMATION OM EFFEKTIV TANDRETNING

FÅ DRØMMESMILET HOS TANDLÆGEN PÅ FREDERIKSBERG OG I HOLBÆK

Kender du det?

Nu ville du egentlig gerne smile, men i stedet fører du hånden op foran munden og undgår at smile, fordi dine tænder er skæve.

Hvis du er ked af dit smil eller har skæve tænder, overbid eller mellemrum mellem tænderne, så kan det medvirke til lavere selvtillid og mindsket livskvalitet. Årsagerne til skæve tænder kan være mange forskellige, men fælles for alle er, at det påvirker den måde, du lever dit liv.

Måske tænker du, at tandretning dyrt og besværligt? At det tager lang tid? Og at du skal gå med grimme togskinner og metal i munden? Men sådan behøver det faktisk ikke være. Du kan få rettet dine tænder med næsten usynlige bøjler fra Invisalign eller fra andre anerkendte leverandører, uden at det koster en bondegård.

Invisalign er et meget udbredt system til tandretning, hvor du får en serie af usynlige bøjler, som systematisk styrer dine tænder i den planlagte retning. Det betyder, at du kan fortsætte dit liv som hidtil, samtidig med at du får rettet dine tænder.

Tandretning med Invisalign hos tandlægen på Frederiksberg og i Holbæk

Hvordan fungerer Invisalign tandbøjler?

Invisalign er et af verdens kendteste og mest anerkendte tandretningssystemer. Millioner af mennesker har fået nyt smil ved hjælp af Invisalign-systemet.

Der er flere årsager til, at Invisalign er blevet så populært. Den væsentligste er nok, at systemet er meget diskret, så man stort set ikke lægger mærke til, at du har en bøjle i munden. Invisalign er også fleksibelt, så du kan tage bøjlen ud, når du spiser eller skal fotograferes. Samtidig er Invisalign dokumenteret effektivt. Der er heller ingen tvivl om, at en anden årsag til succesen er, at der er meget dygtige marketingkræfter bag udbredelsen af Invisalign-systemet, så mange faktisk sætter lighedstegn mellem usynlige bøjler og Invisalign. Der findes dog også andre tandretningssystemer, hvor du kan få usynlige bøjler, som både er effektive og diskrete, og ofte billigere end Invisalign. Det korte af det lange er, at du kan få det smil, du drømmer om, uden at det påvirker din hverdag ret meget.

Individuelle “usynlige” skinner

Når du får rettet tænder med Invisalign eller andre lignende systemer, får du en serie af gennemsigtige plastskinner, som fungerer ligesom tandbøjler, og som systematisk skubber tænderne til den planlagte position. Skinnerne fremstilles individuelt til dig. Du får en ny skinne cirka hver anden uge, så man er sikker på, at dine tænder hele tiden bevæger sig korrekt, indtil til det ønskede resultat er opnået.
Det er forskelligt, hvor lang tid det tager at få rettet tænderne med Invisalign. Det afhænger bl.a. af dine tænder og din tandstilling og af hvor langt dine tænder skal rykkes for at opnå det ønskede resultat. Normalt tager hele forløbet mellem et halvt år og halvandet år.
Som nævnt behøver du ikke at have skinnerne i munden 24/7, men vi anbefaler, at du benytter dem mindst 20 timer i døgnet for at være sikker på at opnå det bedste resultat. Du kan tage skinnerne af, f.eks. når du spiser, børster tænder eller hvis du f.eks. skal ha’ taget et portrætfoto.

Få flotte tænder med med tandretning med Invisalign på Frederiksberg og i Holbæk

Kan jeg få tandretning med Invisalign?

Invisalign benyttes til mange forskellige typer tandregulering – både hvis du har et konkret problem med dit bid eller din bidfunktion og hvis du “bare” er ked af dit smil og ønsker en rent kosmetisk ændring. Du kan også have forskellige fysiske/anatomiske komplikationer, f.eks. overbid, skævt bid, uhensigtsmæssige huller eller afstand mellem tænderne, tænder, som sidder for tæt eller går ind over hinanden, krydsbid osv. Vi kigger på det sammen med dig, analyserer mulighederne og tager en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med Invisalign eller med et af de andre systemer.
Vi hjælper hver dag mange mennesker med deres tænder og deres smil, og vi har stor erfaring med tandretning.

Hvad koster tandretning med Invisalign?

Prisen på et behandlingsforløb med Invisalign er individuelt og afhænger af, hvad du skal ha’ lagt om og rettet i netop din situation.
Når du kommer til os første gang, vil vi sammen gennemgå din situation og dine ønsker og du vil få et prisoverslag, som hænger sammen med den anbefalede behandlingsplan. Prisen for et tandretningsforløb ligger oftest mellem 12.000 – 40.000 kr.
Kniber det med pengene?
Du behøver ikke nødvendigvis at have alle pengene fra starten, men du skal naturligvis beslutte dig for, om du synes, at det giver mening for dig at investere i den anbefalede behandling. Sanadent tandlægerne har et godt samarbejde med en række partnere, som kan hjælpe dig med at finansiere behandlingen, så du kun skal betale f.eks. 500 kr. pr. måned.

Få et smukt smil med tandretning med Invisalign på Frederiksberg og i Holbæk

Hvordan forløber en tandretning med Invisalign?

Første gang, du kommer hos os, vurderer tandlægen dine tænder og vi taler om dine drømme. På basis af undersøgelsen og af jeres samtale vurderer tandlægen, om en behandling med Invisalign er den optimale behandling for dig eller om der er andre løsninger, som er mere velegnede for dig. Sammen gennemgår vi planen for tandretningsforløbet. Hvor lang tid regner vi med, at det vil vare? Og hvad kommer det til at koste?

Hvis du vælger at gå i gang med et tandretningsforløb, tager vi en række billeder af dig og dine tænder, så vi kan holde øje med udviklingen. Vi scanner dine tænder digitalt med en lille scanner (helt smertefrit) og sender det hele til laboratoriet, som returnerer de nødvendige skinner, så vi kan komme i gang med selve tandretningsforløbet.

Du kommer ind til os og får grundig vejledning i, hvordan du skal benytte skinnerne.Normalt skal du skifte til det næste sæt skinner efter ca. 14 dage. Hver gang, du skifter skinne, skulle dine tænder gerne have flyttet sig omkring 0,2 – 0,3 mm. Ved nogle tandretningsforløb udskifter man skinnen hver uge. Det er individuelt og afhænger af, hvad der er planlagt for netop dit tandretningforløb. Det er vigtigt, at du har skinnerne på i 20 – 22 timer i døgnet.

Med jævne mellemrum undervejs i dit tandretningsforløb kommer du ind til kontrol hos din tandlæge. Vi kontrollerer, om der sker det, der skal ske, og om alt forløber planmæssigt. Det varierer lidt, hvor ofte du skal komme til kontrol hos tandlægen, men normalt er det ca. hver fjerde uge. Varigheden af behandlingen er også individuel, og det kan tage alt fra 6 måneder og kun sjældent op til 2 år.

Når du har fået det smil, du drømmer om, er det vigtigt at fastholde tænderne i den nye position, så dit nye smil ikke falder tilbage. Normalt sætter vi en tynd metaltråd bag på tænderne (retentionstråd), så tænderne fastholdes i deres nye positioner. Det kan også være relevant at benytte en natbøjle. Du får naturligvis en grundig vejledning om, hvad der vil være den bedste løsning for dig.

Tandretning med Invisalign giver dig et smukt smil

Er du i tvivl om noget vedr. Invisalign?

Du kan finde en masse yderligere information på Invisaligns hjemmeside og du er altid velkommen til at kontakte os for en snak om dine tænder og dit smil.

Tandretning med Invisalign hos Sanadent tandlægerne på Frederiksberg og i Holbæk