fbpx
Ring
Frederiksberg
Book
tid
Ring
Holbæk
FAQ2023-12-07T15:08:24+00:00

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL TIL TANDLÆGEN

Her kan du få svar på det meste

Hvordan bliver jeg medlem af sygeforsikringen danmark?2023-06-27T10:08:30+00:00

Masser af fordele

Over halvdelen af Danmarks befolkning er medlem af Sygeforsikringen “danmark”. Det er en forsikringsordning, som giver tilskud til en lang række sundhedsydelser hos fysioterapeuten, til briller og kontaktlinser og ikke mindst til behandlinger hos tandlægen. Det er en fordel for de fleste at være medlem af Sygeforsikringen danmark, særligt unge under 26 år, som får 100% tilskud til de fleste almindelige besøg hos tandlægen.

Få pengene direkte på din konto

Vi tilbyder at indsende regningen fra dit besøg automatisk til Sygeforsikringen “danmark” elektronisk, så du får tilskuddet betalt direkte ind på din bankkonto, så snart danmark har behandlet den.

Hvis du vil søge om medlemskab, kan du læse mere om Sygeforsikringen “danmark” her.

Hvad er tandlægeskræk?2024-04-01T13:00:13+00:00

Ægte tandlægeskræk er en tilstand, hvor patienten ofte får fysisk ubehag, ryster, sveder og ind i mellem sågar besvimer. Ægte tandlægeskræk er heldigvis ret sjælden, men mange mennersker synes at det er ubehageligt og har evt. angst for at gå til tandlægen.

Hvad koster det at gå til tandlægen?2023-03-16T12:50:48+00:00

Første gang, du besøger tandlægen på Frederiksberg eller i Holbæk, vil vi tilbyde at undersøge dine tænder grundigt. Hvis det er længe siden, du har fået taget røntgenbilleder, vil vi normalt anbefale at få disse taget, så vi kan danne os det fulde overblik over dine tænders tilstand.

Faste lave priser

Prisen for første besøg hos tandlægen er det samme hos alle tandlæger, da disse priser er fastsat i loven.  Du kan kan se priserne her. Når du og tandlægen har det samlede overblik over, hvordan det står til med dine tænder, så lægger I sammen en plan for at komme godt i mål.

Vi orienterer altid om prisen på en behandling og får dit samtykke, inden vi går i gang. Hvis du bliver i tvivl om prisen undervejs, er du altid meget velkommen til at spørge. Vi ved godt, at det nogle gange kan koste mange penge, når man har et stort behandlingsbehov. Vi forsøger altid at tilbyde den billigst mulige behandling, som samtidig er den, der er bedst for dig og dine tænder. Det er desværre ikke altid den billigste behandling, som er bedst for dig, men det forklarer vi grundigt, så du selv kan træffe beslutningen, der passer bedst til dig og din økonomi. Du vil aldrig komme under tidspres – hvis du har brug for at gå hjem og tænke over det, eller hvis du har flere spørgsmål, så aftaler vi bare et nyt tidspunkt at mødes og gennemgå planen.

Vi giver dig noget at smile ad…

.                     …og noget at smile med!

Hvad skyldes tandlægeskræk?2024-04-01T13:02:03+00:00

Angst for at gå til tandlægen skyldes normalt, at man har haft nogle ubehagelige oplevelser tidligere i livet og at man derfor – bevidst eller ubevidst – er bange for at opleve noget lignende.

Kan tandlægeskræk behandles?2024-04-01T13:05:04+00:00

Afhængigt af graden af tandlægeskræk, kan tilstanden behandles på forskellig måde. I de fleste tilfælde er det væsentligste for patienten at have ro omkring besøget og at der er tid nok til at “få sjælen med”. Beroligende musik kan have en gavnlig effekt. Vi har ofte patienter, som siger “Nu har jeg ikke tandlægeskræk længere”.

Hvor ofte skal jeg gå til tandlægen?2024-04-14T08:19:02+00:00

Det er meget forskelligt, hvor tit du bør besøge tandlægen.

Tandsten

Nogle mennesker udvikler tandsten meget hurtigt og andre gør ikke. De fleste foretrækker at få fjernet tandsten ca. hvert halve år. Hvis du lider af paradentose, kan det være nødvendigt at komme oftere. Du beslutter selv, grundigt rådgivet af din tandlæge, hvor ofte du vil komme. Vi tilbyder at indkalde dig automatisk, så du slipper for at huske på det selv.

Bestil tid til tandrens nu.

Hvad kan jeg selv gøre ved min tandlægeskræk?2024-04-01T13:08:55+00:00

Det væsentligste er at erkende, at man har en blokering vedr. at gå til tandlægen. Dernæst kan du beslutte dig for at, du gerne vil gå til tandlægen. Du kan evt. tilknytte en belønning til denne beslutning, så du siger: Når jeg har været hos tandlægen, så belønner jeg mig selv med at …”. Vær opmærksom på, om du – bevidst eller ubevidst – udskyder din tandlægetid med “dårlige” undskyldninger.

Hvor meget får jeg i tilskud fra sygeforsikringen danmark?2023-06-27T11:00:07+00:00

Sygeforsikringen danmark giver tilskud til de fleste behandlinger hos tandlægerne på Frederiksberg og i Holbæk.

Tilskud fra danmark

Tilskuddet afhænger primært af, hvilken gruppe du er medlem af. De fleste starter med at være medlem af gruppe 5. Unge under 26 år får højere tilskud til eftersyn og tandrens end medlemmer over 26 år. Ved visse behandlinger giver danmark højere tilskud, når du har været medlem i over 5 år. Patienter med paradentose kan næsten altid have fordel af at være medlem af Sygeforsikringen “danmark”, da de modtager tilskud på ca. 50%.

Vi hjælper dig

På din regning står der, hvor meget du vil få tilbage fra danmark. Vi sender regning automatisk ind til danmark, så du får pengene direkte ind på din bankkonto. Ved større behandlinger gør tandlægen sig meget umage for at optimere dit tilskud fra danmark.

Bør jeg gå til tandlægen, hvis jeg har tandlægeskræk?2024-04-01T13:10:43+00:00

Det er helt klart bedst, hvis du kan finde en måde at imødegå din tandlægeskræk og rent faktisk komme til tandlægen 1-2 gange om året. Det er den eneste måde, du kan sikre dig at bevare dine tænder sunder hele resten af livet.

Tager det lang tid at blive tandlæge?2023-12-21T15:47:11+00:00

I Danmark uddannes tandlæger på universitetet – de fleste i København eller Aarhus. Uddannelsen tager fem år, fordelt på en Bachelor og en Master.

Er man så færdiguddannet ?

Når man er færdiguddannet som tandlæge, er man ikke færdigt uddannet :-)

For det første skal man gennemgå et forløb, som tager ca. et år, før man får ret til det man kalder “selvstændigt virke” (eller “jus” i daglig tale), så man har ret til at stå alene med patienter eller at eje sin egen klinik. For det andet deltager tandlæger ofte i videreuddannelsesforløb for at blive dygtigere.

Konstant videreuddannelse

Hos Sanadent tandlægerne er vi f.eks. eksperter i behandling af paradentose efter flere års videreuddannelse, ligesom et 2-årigt kursus i London har dannet grundlag for, at vi er dygtige til at udføre implantatbehandlinger. De senere år har vi fokuseret på æstetisk tandbehandling og deltaget i mere end 20 kurser i ind- og udland hos nogle af verdens dygtigste tandlæger på området.

FAQ

Hvor lang tid tager det at blive tandlæge i Danmark?

Tandlægeuddannelsen i Danmark tager fem år, inklusive en Bachelor- og en Masteruddannelse. Uddannelsen foregår primært på universiteterne i København eller Aarhus.

Er der krav til videreuddannelse for tandlæger efter endt uddannelse?

Ja, tandlæger skal minimum have 25 timers efteruddannelse pr. år for at opretholde tilladelsen til at praktisere. Vore tandlæger har hvert år langt mere end det for at holde sig opdaterede og dygtiggøre sig inden for specialiserede områder.

Hvor lang tid tager det at opnå “selvstændigt virke” som tandlæge?

Processen for at opnå “selvstændigt virke” tager cirka et år efter endt tandlægeuddannelse. Det indebærer yderligere træning og evaluering, inden man får rettighederne til at arbejde selvstændigt med patienter eller muligheden for at eje en tandlægeklinik.

Mine tænder er løse – hvad gør jeg?2024-04-13T14:51:09+00:00

Hvis du føler, at en eller flere af dine tænder sidder løst eller rokker, så skal du kontakte tandlægen med det samme.

Hvad skyldes løse tænder?

Løse tænder kan skyldes mange forskellige ting, og det er vigtigt at få afklaret årsagen, så du undgår, at det bliver værre. En af de hyppige årsager til løse tænder er paradentose, som er en betændelsestilstand i tandkødet. Hvis du kommer til tandlægen i tide, kan paradentosen helbredes. Løse tænder kan også skyldes slag eller være en konsekvens af helt andre sygdomme i kroppen. Tandlægen er ofte den første, som opdager en alvorlig sygdom og får den henvist videre til de rette specialister.

Bestil tid hos tandlægen

Hvad sker der med min journal, når jeg skifter tandlæge?2023-06-27T10:09:23+00:00

Det er din journal

Din tandlægejournal tilhører dig og kun dig. Tandlægen har dog pligt til at opbevare din journal i 10 år fra seneste kontakt.

Vi kan hjælpe dig

Hvis du ønsker det, kan vi tilbyde at rekvirere din journal og røntgenbilleder fra din tidligere tandlæge. Det sker gennem et sikkert EDI-system.

Skal jeg gå til tandlægen, når jeg er gravid?2024-04-13T14:50:11+00:00

Ja, hvis du er gravid, er det endda ekstra vigtigt at du sørger for en god mundhygiejne. Det skyldes, at du er ekstra udsat for at få betændelse på grund af de hormonelle forandringer.

Forandringer under graviditeten

I løbet af din graviditet ændres de forskellige hormoners balance. Ændringerne medfører en række reaktioner i tandkødet og de ændrer din evne til at bekæmpe de bakterier, som forekommer naturligt i mundhulen. Derfor vil sammensætningen af bakterier ændre sig og du vil være i risiko for at udvikle tandkødsbetændelse under din graviditet. Det er en god idé at gå til tandlægen et par gange i løbet af graviditeten og i særdeleshed hurtigst muligt, efter du har født (også selvom der kan være mange andre gøremål netop på dette tidspunkt :-)).

Tal med tandlægen

Husk at fortælle tandlægen, at du er gravid, så vi kan hjælpe og beskytte dig bedst muligt.

Hvad er huller i tænderne?2024-04-14T08:30:19+00:00

Huller i tænderne skyldes normalt bakterie-angreb, som også kaldes Caries eller Karies. Bakterierne lever af næringsstofferne i den plak, som man ikke lykkes med at børste væk, når man børster tænder. Når bakterierne “spiser” næringsstofferne, danner de er surt affaldsstoft, som ætser sig ind i emaljen og laver huller i tænderne.

Hvordan ordnes huller i tænderne?2024-04-14T08:35:46+00:00

Huller i tænderne ordnes nemt hos tandlægen. Først fjernes det betændte væv og tanden gøres klar til at blive fyldt op med en avanceret nano-plast. Man fjerner så lidt tandsubstans som overhovedet muligt. Derefter fylder man hullet op med plast-materiale og glatter det ud, så man stort set ikke kan se forskel på den oprindelige tand og det reparerede hul.

Hvordan undgår jeg huller i tænderne?2024-04-14T08:41:37+00:00

Huller i tænderne opstår på grund af den syre, som bakterierne i munden udskiller. Der vil altid være bakterier i mundhulen, så det gælder om at give dem så lidt at leve af som overhovedet muligt. Når du har spist, sidder der madrester, fedt og sukkerstoffer tilbage mellem tænderne. Det skal børstes væk, så det ikke samler sig til plak. Tandbørsten kan ikke komme ind mellem tænderne, så her skal du bruge tandtråd eller mellemrumsbørster for at fjerne plak’en.

Er D-vitamin godt mod huller i tænderne?2024-04-14T08:49:56+00:00

D-vitamin er vigtigt for tænderne, da det regulerer koncentrationen af kalk/calcium i blodet og er væsentligt for tændernes evne til at danne ny tandsubstans. Hvis du sørger for at kroppen har tilstrækkeligt D-vitamin og calcium, så giver du dine tænder de bedste muligheder for selv at forebygge huller i tænderne. Det er dog ikke tilstrækkeligt – du skal også børste tænder og bruge tandtråd mv.

Læs mere om Dvitamin her: https://netdoktor.dk/vitaminer/sygdomme/d-vitamin/

Gode råd mod akut tandpine2023-03-16T13:01:38+00:00

Tandpine skal tages alvorligt

  1. Først og fremmest skal du ikke være ligeglad (det er også svært, når man har smerter). Tandpine er oftest et tegn på, at et bakterie-angreb er nået ind til tandens nerve, og det skal stoppes for at undgå værre skader.
  2. Derfor: tag telefonen og ring til tandlægen – ofte kan vi hjælpe dig samme dag eller kort efter.
  3. Skyl munden med lunkent vand.
  4. Fjern eventuelle madrester i mellemrummene mellem tænderne med en tandstikker eller tandtråd.
  5. Hvis du er hævet, kan du med fordel bruge is, f.eks. en post frosne ærter. Du skal ikke bruge varme.
  6. Hvis tandpinen er lokaliseret til nogle af de bageste tænder, kan du evt. skylle med klorhexidin, som kan fås i håndkøb.
  7. Tag evt. 2 Panodil eller andet smertestillende op til 3 gange dagligt.

Bestil tid hos tandlægen

Kan man dø af tandpine?2023-12-01T16:48:48+00:00

Tandpine skyldes oftest en betændelsestilstand, som er nået ind til tandens nerve.

Smerter

Det kan være noget af det værste smerte, man kan forestille sig. Men man dør ikke af tandpine, med mindre man bare lader bakterie-angrebet få frit spil, for så kan det i værste fald brede sig til hjernen og forårsage alvorlige skader.

Søg hjælp hos tandlægen

Så langt bør det naturligvis aldrig komme. Søg hjælp hos tandlægen, hvis du har tandsmerter.

Hvad er tandsten?2024-04-14T09:32:38+00:00

Tandsten (også kaldet calculus dentalis) opstår ud af den plak, som det ikke er lykkedes dig at fjerne med tandbørsten. Når det får lov at blive siddende, forkalker det langsomt og bliver meget hårdt, så det slet ikke kan fjernes med almindelig tandbørstning. Tandsten dannes på tandoverfladen over tandkødskanten og under tandkødet blandt andet i forbindelse med paradentose. Kalken stammer fra mad og drikke og fra vores spyt. Der er ret stor forskel på hvor meget og hvor hurtigt hver enkelt af os danner tandsten.

Kan en tand dø af sig selv?2023-03-22T20:26:39+00:00

Normalt er tænder noget af det mest stabile, vi har i kroppen. Men hvis du ikke opretholder en god mundhygiejne, så vil de bakterier, som helt naturligt findes i mundhulen, brede sig og deres affaldsstoffer er så sure, at de kan “ætse” hul i den hårde emalje.

Huller i tænderne

Når først man har et hul, så er det svært at holde hullet rent og så vil bakterierne forsøge at gemme sig i hullet og dermed gøre hullet større og større. På et tidspunkt kan betændelsen brede sig til tandroden, hvor tandens nerve er og det kan dels være smertefuldt og dels kan tandroden langsomt blive opløst af bakterieangrebet, så tanden til sidst reelt dør. Inden det komme så langt, har de fleste heldigvis søgt hjælp hos tandlægen.

Kom i tide til tandlægen

Det er bedst at opdage huller, mens de er bittesmå, ofte så små, at det kræver et røntgenbillede at opdage dem.

Kan hovedpine skyldes tænderne?2023-03-22T20:32:28+00:00

Mange mennesker lider af hovedpine og det kan skyldes mange forskellige ting.

Årsag til hovedpine

En hyppig årsag til hovedpine er, at tænderne ikke bider korrekt sammen, så man automatisk forsøger at kompensere ved at skyde underkæben frem eller tilbage og dermed belaster muskler og led unødigt. En bidfunktionsundersøgelse hos en tandlæge, som har uddannet sig i dette specielle felt, kan afklare, om hovedpinen skyldes tænderne.

Læs mere om sammenhængen mellem tænder og hovedpine

Du kan læse mere her.

Hvad er et tandimplantat?2024-04-18T10:01:55+00:00

Tandimplantater er en avanceret erstatning for tandens egen tandrod. Tandimplantatet er oftest lavet af titanium og det sættes ind i kæben ved en steril operation, som skal udføres af en ekspert.

Hvad er en tandlæge?2023-03-22T20:20:11+00:00

Tandlæger er uddannet til at hjælpe med at forebygge og afhjælpe sygdomme i tænder og tandkød.

5-årig grunduddannelse

For at kunne kalde sig tandlæge, skal man gennemføre en 5-årig universitets-uddannelse. I Danmark kan man læse til tandlæge på Aarhus Universitet og på Københavns Universitet.

Løbende efteruddannelse

Når man har gennemført uddannelsen som Cand. Odont., skal man have ca. 1 års efteruddannelse i både den private og den offentlige tandpleje for at opnå retten til “selvstændigt virke”, som også kaldes “jus”. Først når man har jus, må man behandle patienter uden opsyn fra en autoriseret tandlæge, men …

De fleste dygtige tandlæger videreuddanner sig løbende for at bevare overblikket og færdighederne i de mange nye teknikker og materialer, som kommer til hvert år.

Foregår en implantatoperation sterilt?2024-04-16T12:18:58+00:00

Når en eksperttandlæge udfører en implantatoperation foregår det altid sterilt. Steril implantatoperation er en avanceret og kompliceret metode, som forhindrer, at der sker infektion i forbindelse med operationen.

Hvad er den bedste tandklinik på Frederiksberg?2023-03-22T20:28:55+00:00

Der er rigtig mange tandklinikker på Frederiksberg og der findes ikke nogen objektiv målestok for, hvad der er en god og en dårlig tandklinik.

Værdigrundlag

Når man som kunde/patient står overfor at skulle vælge en ny tandlæge, kan man med fordel undersøge, om tandklinikken har tænkt over deres grundlæggende værdier og om disse værdier passer med de ønsker man har til sin nye tandlæge (eksempelvis: https://sanadent.dk/tandbehandlingmedvaerdier/). Man kan også tjekke anmeldelser på Google eller Trustpilot.

Vi vil gerne hjælpe dig!

En implantatoperationer farlige?2024-04-18T09:59:33+00:00

Implantatoperationer er ikke farlige, hvis de udføres af eksperter med en særlig uddannelse i implantatoperation. Operationerne foregår det altid sterilt og der sker en grundig planlægning ud fra røntgenbilleder, så implantatet kommer til at sidde præcist, hvor det skal.

Hvad er en billig tandlæge?2023-03-22T20:30:54+00:00

Det er desværre ofte dyrt at gå til tandlægen. Det skyldes, at det offentlige næsten ikke bidrager, så du selv skal betale langt det meste af dine tandlæge-udgifter.

Stigende krav til tandlæger

Samtidig er myndighedernes krav til danske tandklinikker steget voldsomt de senere år, så det er blevet sværere at tjene penge på at drive tandklinik, end det har været tidligere. Prisen på de fleste almindelige ydelser, som f.eks. undersøgelse, tandrens og røntgenbilleder er fastsat i loven, så de er faktisk ens hos alle tandlæger og det er ikke tilladt at give rabat på disse priser. Større fyldninger, kroner, broer, operationer osv. er det, man kalder frie priser, og her må man som patient vurdere, om man føler, man får nok for pengene.

Der ER forskel :-)

Hvis man sammenligner det med valg af en nye bil, så vil nogle mene, at de får mest for pengene ved at vælge en bil, som koster mere, men til gengæld holder bedre og andre vil bare ha’ den billigste bil. Mange tror, at f.eks. en krone er en krone eller et implantat er det samme hos alle tandlæger. Det er det ikke. Der er stor forskel på, hvordan behandlingerne gennemføres og hvor stor din sikkerhed som patient er, for at du får en holdbar løsning.

Hvad er en tandblegning?2024-04-16T13:03:07+00:00

Tænderne er normalt hvide, men efterhånden farves de af f.eks. kaffe, rødvin og andre mørke, farvede fødevarer. Ved en tandblegning påvirkes tænderne oftest med hydrogen-peroxid, som binder de farvede partikler til sig og dermed får man lysere tænder.

Er tandblegning skadeligt?2024-04-16T13:06:05+00:00

Nej, tandblegning er ikke skadeligt. Tidligere udførte man tandblegning med stoffer, som skadede emaljen. Det gør man ikke længere. Nu regulerer loven, hvilke koncentrationer, man må benytte ved tandblegning.

Hvad koster tandblegning ?2024-04-16T13:08:59+00:00

Normalt koster tandblegning 3-4.000 kr., men hos Sanadent tandlægerne kører vi en kampagne, hvor en professionel tandblegning kun koster 950 kr.

Hvem kan lave tandblegning ?2024-04-16T13:12:16+00:00

Professionel tandblegning må kun udføres af tandlæger. Man kan købe alle mulige forskellige produkter – ofte ret billigt, men erfaringen viser, at de sjældent virker ret godt.

Hvad er visdomstænder?2024-04-18T10:15:50+00:00

Visdomstænder, også kendt som tredje molarer, er de sidste tænder, der bryder frem i munden. De kommer normalt frem i slutningen af teenageårene eller begyndelsen af voksenlivet, ofte mellem 17 og 25 år. Da de er de sidste tænder til at komme frem, er der ofte ikke tilstrækkelig plads i kæben til dem, hvilket kan føre til problemer og give smerte eller infektion. På grund af dette fjernes visdomstænder ofte, hvis de forårsager problemer eller hvis der er risiko for, at de vil gøre det.

Hvorfor fjernes visdomstænder?2024-04-18T10:14:47+00:00

Visdomstænder fjernes ofte, når de sidder for tæt ved de andre tænder eller kan forventes at give smerte, infektion eller andre problemer i munden. Visdomstænder, der sidder for tæt ved tanden foran, kan skubbe de andre tænder skæve, forårsage infektion eller skabe tandkødsproblemer.

Hvordan fjernes visdomstænder?2024-04-18T10:13:17+00:00

Fjernelse af en visdomstand er en rutinemæssig tandlægeprocedure, der normalt udføres under lokalbedøvelse. Tandlægen vil foretage et snit i tandkødet for at få adgang til visdomstanden og kan derefter fjerne den hel eller i flere stykker, afhængigt af dens placering og tilstand. Efter fjernelsen sys såret normalt sammen, og du får instruktioner om efterbehandling og smertelindring.

Hvordan undgår jeg at få fjernet visdomstænder?2024-04-18T10:20:38+00:00

Selvom det ikke altid er muligt at forhindre behovet for at få fjernet en visdomstand, kan regelmæssig tandpleje og kontrolbesøg hos tandlægen hjælpe med at identificere potentielle problemer tidligt og forebygge komplikationer. Det er også vigtigt at følge din tandlæges anbefalinger om fjernelse af visdomstænder, hvis det er nødvendigt for at bevare mundens sundhed og forebygge fremtidige problemer.

Hvornår skal man fjerne visdomstænder?2024-04-18T10:25:59+00:00

Det er forskelligt og ofte er det slet ikke nødvendigt at fjerne visdomstænderne, med mindre de giver problemer. Din tandlæge kan anbefale fjernelse af visdomstænder, hvis de forårsager smerte, infektion, tandkødsproblemer eller andre komplikationer.

Gør det ondt at få fjernet visdomstænder?2024-04-18T10:28:34+00:00

Fjernelse af visdomstænder udføres normalt under lokalbedøvelse, så du bør ikke føle smerter under selve tandoperationen. Efter proceduren kan der dog være noget ubehag eller smerte, som kan håndteres med smertestillende medicin.

Kan man få tilskud til tandretning?2024-02-11T14:27:10+00:00

Der er forskellige muligheder for at få tilskud, hvis du gerne vil ha’ rettet dine tænder. Det er meget sjældent, at f.eks. kommunen vil være med til at betale, men Sygeforsikringen danmark yder et godt tilskud og hvis du har tegnet en tandforsikring, f.eks. Sanadent tandforsikring, så får du også dækket en del af regningen der fra.

I sjældne tilfælde kan behandlingsbehovet skyldet en tidligere skade, og så kan vi hjælpe dig med at søge erstatning hos din forsikringsselskab.

Hvor længe har man smerter efter fjernelse af visdomstænder?2024-04-18T10:33:06+00:00

Helbredelsestiden efter fjernelse af visdomstænder varierer en del, men de fleste mennesker føler sig bedre inden for få dage efter operationen. Normalt kommer du til en kontrol efter ca. en uge, hvor vi også sikrer, at stingene bliver fjernet.. Fuld helbredelse kan tage op til et par uger.

Hvad kan jeg selv gøre for at undgå fjernelse af visdomstænder?2024-04-18T10:37:08+00:00

Hvis tandlægen anbefaler fjernelse af en visdomstand, er det oftest bedst at få det ordnet. Faktisk er der ikke så meget, du selv kan gøre for at forebygge fjernelse af visdomstænderne, men heldigvis er det langt fra alle, som behøver at få visdomstænderne fjernet. Bed om en ordentlig forklaring fra tandlægen og bed om at se billeder, der forklarer anbefalingen.

Får jeg lige tænder af tandretning?2024-02-11T14:32:29+00:00

Hvis du er generet af, at dine tænder er skæve, så kan tandretning anbefales. Tænderne skal jo primært bruges til at tygge maden med, og skæve tænder kan være mindre effektive end tænder, hvor alle kontaktpunkter er i orden. Og så synes de fleste, at lige tænder ser lidt smartere ud … :-)

Du kan bestille tid til en gratis konsultation vedr. tandretning her.

Hvor lang tid tager tandretning?2024-02-11T14:35:50+00:00

Tandretning tager tid afhængigt af, hvor mange tænder, der skal flyttes hvor meget. I bedste fald tager det nogle måneder og i sjældne tilfælde varer behandlingen mere end et år. Det er ikke smart at forcere processen, da  det er meget vigtigt, at tænderne finder godt på plads det nye sted, de skal sidde. Hvis man forsøger at presse behandlingen for hurtigt igennem, får man et dårligere resultat.

Hvad koster det at få rettet tænder?2024-02-11T14:39:21+00:00

Prisen på tandretning afhænger af, hvilket system man vælger og hvor meget tænderne skal rettes. Efter en konsultation hos tandlægen kan du normalt få en indikation af prisen for at få rettet dine tænder. Sanadent tandlægerne tilbyder finansiering af tandretning helt ned til 248 kr. pr. måned. Det kan du læse mere om her.

Kan man få lavet tænder på afbetaling?2024-02-11T14:43:19+00:00

Ja, du kan normalt godt fordele betalingen af din tandbehandling over nogle måneder eller helt op til flere år. Sanadent tandlægerne har et godt samarbejde med flere forskellige finansieringspartnere.

Hvad er slidte tænder og tandslid?2024-04-18T11:12:03+00:00

Slidte tænder og tandslid er en naturlig proces, som normalt bør foregå meget langsomt i løbet af livet. Slidte tænder viser sig ved at tænderne har mistet en del af deres ydre lag, også kendt som emaljen, eller af selve tandsubstansen. Det skyldes ofte gentagne belastninger eller tandpåvirkninger over tid. Slidte tænder kan skyldes, at tænderne rammer hinanden forkert, når man tygger sammen.

Hvordan opstår slidte tænder og tandslid?2024-04-18T11:16:49+00:00

Slidte tænder og tandslid kan skyldes en række forskellige faktorer, herunder at sammenbiddet ikke fungerer optimalt, f.eks. hvis tænderne rammer hinanden forkert. Slidte tænder kan også skyldes dårlige spisevaner, syreerosion, tænderskæren (bruxisme) eller for voldsom anvendelse af hårde tandbørster.

Hvordan opstår slidte tænder og tandslid?2024-04-18T11:19:55+00:00

Slidte tænder og tandslid kan skyldes en række forskellige faktorer, herunder at sammenbiddet ikke fungerer optimalt, f.eks. hvis tænderne rammer hinanden forkert. Slidte tænder kan også skyldes dårlige spisevaner, syreerosion, tænderskæren (bruxisme) eller for voldsom anvendelse af hårde tandbørster.

Hvad er en rodbehandling?2024-02-11T14:57:16+00:00

Ved en rodbehandling er det målet at bevare en beskadiget tand frem for at trække tanden ud. Udtrykket “rodbehandling” skyldes, at behandlingen bl.a. består i at rense og skylle tandens rødder og dermed fjerne infektionen. I gamle dage var rodbehandlinger smertefulde, men med moderne lokalbedøvelsesteknik vil langt de fleste slet ikke opleve smerte i forbindelse med en rodbehandling. Ofte vil det være langt mere smertefuldt ikke at gøre noget ved den beskadigede tand. Alternativet til en rodbehandling er at trække tanden ud og sætte et implantat ind i stedet.

Hvad er symptomerne på slidte tænder og tandslid?2024-04-18T11:19:19+00:00

Oftest kan du selv bemærke i spejlet, at dine tænder er slidt ned og at f.eks. fortænderne ikke er lige så lange, som tidligere i livet. Symptomer på slidte tænder kan omfatte øget følsomhed, synlige revner eller splinter på tandoverfladen, ændringer i tandens form eller størrelse, og misfarvning af tænderne.

Hvad koster en rodbehandling?2024-02-11T15:04:32+00:00

Rodbehandling bør foretages af tandlæger, som er specielt efteruddannet til dette og det er bedst, hvis man benytter mikroskop til behandlingen. Det er en krævende behandling, som også let kan gå galt, hvis man f.eks. knækker en rod-fil nede i tandroden eller ikke får renset al betændelsen væk, før man lukker af igen. Af samme årsag er det en af de dyrere behandlinger, du kan få hos tandlægen. Rodfilene er i sig selv ret dyre og vi bliver ved, indtil al betændelsen er fjernet. Du skal regne med at en rodbehandling i mange tilfælde vil lande over 5.000 kr. Hvis du ikke lige har sparet pengene op, kan du i mange tilfælde finansiere behandlingen gennem vores finansieringspartnere.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har tandpine?2023-03-16T12:47:35+00:00

Hvis du har tandpine, skal du hurtigst muligt kontakte tandlægen.

Ring til tandlægen

Du kan ringe til os på 33229000 (tandlægen på Frederiksberg) eller 59442811 (tandlægen i Holbæk) eller skrive til os på tandpine@sanadent.dk. Vi sørger for at hjælpe dig bedst muligt og hurtigst muligt.

Tandlægevagt

Hvis klinikken ikke er åben, kan du se her, hvem du kan kontakte.

Kan slidte tænder behandles?2024-04-18T11:25:27+00:00

Ja, slidte tænder bør normalt behandles af en tandlæge, som er ekspert i bidfunktion. Hvis du bare får sat ny plast på uden at få fjernet årsagen til sliddet, vil du opleve, at dine tænder hurtigt bliver slidte igen. Behandlingen afhænger af omfanget af skaden og nedslidningen. Ofte anvender tandlægen avancerede, nano-baserede plast-typer eller kroner samt evt. målrettede bidskinner og tandretning som en del af behandlingen.

Hvorfor skal jeg ha’ en rodbehandling?2024-02-11T15:05:29+00:00

Tænderne har en blød kerne kaldet tandpulpa. Pulpaen strækker sig fra kronen – den synlige del af tanden – til spidsen af tandens rod i kæbebenet. Pulpaen indeholder nerver, blodkar og bindevæv. Når en tand er revnet eller har et dybt hulrum, kan bakterier komme ind i pulpaen. Hvis man ikke behandler denne tilstand, vil bakterier og det vævsmateriale, bakterierne efterlader, typisk forårsage infektion eller en tandbyld, hvilket fører til henfald af tandvævet, knogletab og tab af selve tanden. Tegn og symptomer på denne betændelsestilstand kan omfatte hævelse omkring dit ansigt og hals, et hul i tanden, tandpine eller hævelse af tandkødet og gummerne samt temperaturfølsomhed.

Kan jeg selv forhindre slidte tænder?2024-04-18T11:31:10+00:00

Ja, til en vis grad. Du kan forebygge slidte tænder ved at undgå at tygge på hårde genstande, bruge en blød tandbørste og en skånsom tandbørstningsteknik, undgå at skære tænder, evt. med en bidskinne og ved at begrænse forbruget af syreholdige fødevarer og drikkevarer. Hvis dine tænder rammer hinanden på en uhensigtsmæssig måde, er det meget svært for dig at gøre noget ved dette selv. Det kan do anbefales at benytte afslapningsteknikker, yoga og meditation.

Hvordan foregår en rodbehandling?2024-02-11T15:07:00+00:00

En rodbehandling bør udføres af en specielt uddannet endodontist eller af en tandlæge, som har dygtiggjort sig særligt på dette område. Rodbehandlingen kan strække sig over to besøg, men en gang imellem kræves der yderligere besøg, fordi nogle tænder er vanskelige at behandle. Først tager tandlægen røntgenbilleder for at kontrollere omfanget af skaden. Du får også et lokalbedøvende middel til at nedsætte smerter, som evt. kan stamme fra en tandbyld. Derefter sættes et gummiagtigt materiale kaldet en kofferdam ind omkring tanden for at holde tanden ren, beskyttet og fri for spyt. Det beskadigede væv fjernes, og der skabes en åbning gennem tandkronen for at få adgang til pulpakammeret. Ved hjælp af avancerede små tandlægeinstrumenter fjernes det inficerede eller syge pulpavæv. Rodbehandlingen foretages normalt med et avanceret mikroskop, som øger tandlægens præcision og dermed succesraten.

Hvad sker der efter rodbehandlingen?2024-02-11T15:07:30+00:00

Efter din rodbehandling skal den genopbyggede tand med den nye krone fungere normalt og se kosmetisk korrekt ud. Hvis du sørger for at holde en god tand- og mundhygiejne, kan din restaurerede tand holde lige så godt som dine øvrige tænder. De første dage efter din rodbehandling kan tanden være følsom. Ofte vil smertestillende håndkøbsmedicin kunne afhjælpe smerten. Hvis det bliver ved med at gøre ondt eller du føler, at det trykker efter nogle dage, skal du sørge for at tale med din tandlæge eller endodontist.

Hvad er Sjögrens syndrom?2023-07-31T09:15:11+00:00

Sjögrens syndrom er en kronisk autoimmun sygdom, der primært påvirker kirtler, der producerer tårer og spyt. Det fører til tørre øjne og tør mund (xerostomi), og det kan også påvirke andre kirtler i kroppen, såsom de i næsen, halsen, luftvejene og fordøjelsessystemet.

Hvad kendetegner Sjögrens syndrom?

Sygdommen kan også forårsage andre symptomer, såsom træthed, muskelsmerter og ledstivhed. Sjögrens syndrom er mere almindelig hos kvinder end hos mænd, og det kan også forekomme sammen med andre autoimmune sygdomme, såsom lupus eller rheumatoid arthritis.

Diagnosen stilles normalt ved en kombination af patientens symptomer, blodprøver og undersøgelser af tåre- og spytproduktion. Behandlingen kan omfatte øjen- og mundtørhedslindrende midler, antiinflammatoriske lægemidler og immunosuppressive lægemidler, afhængigt af sværhedsgraden af sygdommen og de specifikke symptomer, der opleves.

Du skal huske at sige til tandlægen, hvis du lider af Sjögrens syndrom.

Kan jeg få det smil, jeg drømmer om, med tandretning?2023-06-27T10:09:46+00:00

Uh, det kommer selvfølgelig lidt an på, hvad du drømmer om :-)

Drømmesmilet

Men ja, det kan du ofte. Vi hjælper rigtig mange med at få rettet tænderne, og vi har endnu kun oplevet glade mennesker, som pludselig tør grine med åben mund og får øget selvtillid.

Book en aftale med eksperten

Du er velkommen til at lave en aftale med tandlægen, hvor I sammen kan beslutte om og hvordan du bedst får glæde af tandretning.

Hvordan påvirker Sjögrens syndrom dine tænder?2023-10-26T07:38:25+00:00

Sjögrens syndrom kan påvirke tænderne på flere måder, da det fører til tør mund (xerostomi) og nedsat spytproduktion, hvilket kan øge risikoen for tandsygdomme og karies.

Hvordan påvirkes tænderne?

Det naturlige spyt i munden hjælper med at skylle væk bakterier og syre, som kan ophobes på tænderne og forårsage tandsygdomme. Men med nedsat spytproduktion kan disse bakterier og syrer blive siddende på tænderne og øge risikoen for karies og tandkødssygdomme.

Tør mund kan også forårsage ubehag, såsom brændende eller kløende fornemmelser i munden, som kan forårsage vanskeligheder med at spise og tale. Desuden kan en tør mund øge risikoen for candida infektioner (svamp), som kan påvirke mundslimhinden.

Personer med Sjögrens syndrom bør derfor være ekstra opmærksomme på deres mundhygiejne og tandpleje, og kan overveje at bruge mundskyllevæsker og sugetabletter, som kan hjælpe med at lindre tør mund. De bør også regelmæssigt besøge deres tandlæge og informere om deres diagnose, da tandlægen kan anbefale ekstra tandpleje eller behandlinger for at reducere risikoen for tandsygdomme og forbedre mundhygiejnen.

Hvad er røntgenbilleder?2024-04-14T08:22:31+00:00

Røntgenbilleder benyttes til at undersøge, hvad der sker under den overflade, man kan se udefra. Ofte kan man ikke se et hul på overfladen af tanden. Tandlægen tager bl.a. røntgenbilleder for at undersøge tanden og tandroden indefra. Man kan heller ikke se tandrødderne udefra og ofte knytter oplevede smerter sig til problemer i eller ved tandroden.

Sådan optages røntgenbilledet

Røntgenbilleder optages ved, at man placerer en lysfølsom plade bag det område, man ønsker at undersøge og derefter “belyser” det med røntgenstråler. Der, hvor strålerne møder noget massivt, som f.eks. en tand eller noget knogle, bliver strålerne stoppet, før de når billedet, og disse områder vil derfor optræde lyse på billedet.

Vigtigt diagnostisk værktøj

En dygtig tandlæge kan se en masse ting på et røntgenbillede og du kan altid bede din tandlæge om at forklare, hvad de ser på billedet. Den mængde stråling, man benytter for at lave et røntgenbillede er helt ufarlig.

Hvordan skader rygning mine tænder?2023-07-31T09:19:48+00:00

Kan du stoppe med at ryge?

Rygning kan skade tænderne på flere måder. For det første kan rygning føre til en betydelig ophobning af plak og tandsten på tænderne. Plak er en blød, klæbrig belægning af bakterier og madrester, som kan føre til karies og tandkødssygdomme, mens tandsten er en hård, fast belægning, der kan føre til tandkødsbetændelse og tandtab.

Rygning kan også forringe blodcirkulationen i tandkødet og nedsætte immunforsvaret i mundhulen, hvilket kan øge risikoen for tandkødsbetændelse og paradentose. Desuden kan rygning føre til en tør mund, hvilket kan øge risikoen for karies og tandkødssygdomme.

Rygning kan også plette tænderne og forårsage misfarvning, da tobaksrøgen indeholder forskellige kemikalier, som kan ændre farven på tænderne og give dem en gullig eller brunlig farve. Det kan også forårsage dårlig ånde og forringe smags- og lugtesansen.

Generelt set kan rygning have alvorlige konsekvenser for den orale sundhed og øge risikoen for tandkødsbetændelse, tandtab og mundkræft. Det er derfor vigtigt at undgå rygning og holde en god mundhygiejne for at beskytte tænderne og opretholde en god oral sundhed.

Er strålingen fra røntgenapparatet farlig?2023-03-16T12:45:09+00:00

Meget lav dosis

Den mængde stråling, man benytter for at lave et røntgenbillede er helt ufarlig.

Hver dag bliver vi udsat for stråling fra omgivelserne – fra jorden, luften vi indånder, maden vi spiser og f.eks. fra byggematerialer. Det er det, man kalder “den naturlige baggrundsstråling”.

Hver røntgenundersøgelse giver os en lille yderligere stråledosis, som svarer til få timers til få dages naturlige baggrundsstråling. Så i et livsforløb er den yderligere strålingsdosis, man får ved røntgenundersøgelser, meget lille.

Læs mere om røntgen

Du kan læse mere her:

https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/undersoegelser-og-proever/undersoegelser/straaling/roentgenstraaler-og-risici/

Jeg snorker – kan tandlægen hjælpe mig?2023-03-16T12:43:31+00:00

Ja, med en snorkeskinne.

Ca. 40 % af alle mennesker mellem 40 og 70 år snorker – mest mænd. Det er almindeligvis ikke et egentligt helbredsproblem, med mindre det er alvorlig snorken, som bl.a. kan medføre søvnapnø, men snorken forstyrrer ofte din partner. Snorken skyldes, at musklerne og slimhinderne i svælg og gane rammer hinanden. Under søvn slapper svælgmusklerne af og tungen synker bagover. Det giver mindre plads til luftpassage og dermed vibrationer i det bløde væv. En individuel snorkeskinne tvinger underkæben fremad, således at luftvejene åbnes, og derved forhindrer skinnen snorken.

Få professionel hjælp

Spørg din tandlæge, om du kan få hjælp af en snorkeskinne. Der findes mange løsninger rundt omkring, som ikke fungerer og endda ind i mellem forværrer problemet, så tal med en professionel og få en professionel løsning. Se en video her.

Hvordan er det bedst at børste tænder?2024-04-14T08:17:26+00:00

Børst dine tænder korrekt

Du bør børste dine tænder 2-3 gange dagligt og mindst 2 minutter hver gang. Tryk ikke for hårdt, da det slider unødigt på tandkødet. Det er bedst at benytte en elektrisk tandbørste med tryk-sensor. Før eller efter tandbørstningen bør du benytte tandtråd evt. på stativ (f.eks. Glide) i alle mellemrum mellem tænderne og gerne benytte mellemrumsbørster i den rette størrelse. Du kan få mere information hos tandlægen.

Undgå huller i tænderne og paradentose

Hvis du børster tænderne optimalt, vil du normalt kunne undgå huller i tænderne og paradentose.

Jeg har ikke råd til at gå til tandlægen – hvad gør jeg?2023-12-21T15:39:28+00:00

Hvis du ikke selv har pengene til at betale for tandbehandlingen, er der forskellige muligheder for tilskud. Allerførst er det vigtigt at du får overblik over, hvad der skal laves. Derfor skal du komme til en undersøgelse, hvor tandlægen laver et behandlingsforslag med et tilknyttet prisoverslag. Normalt sætter vi omkostningerne til de indledende undersøgelser på ansøgningen til kommunen, så du også kan få tilskud til disse. Du skal dog selv lægge ud for den undersøgelse, som er nødvendig for at afdække dit behandlingsbehov.

Kontanthjælpsmodtager

Hvis du er omfattet af §82a (f.eks. kontanthjælpsmodtager el.lign.) er du automatisk berettiget til et tilskud på 65% af behandlinger op til 10.000 kr. pr. år (med en egenbetaling på 600 kr. plus de resterende 35%). Hvis du stadig ikke har råd, kan du søge kommunen om tilskud via enkelt-ydelser. Vi hjælper dig normalt med at sende de relevante oplysninger til kommunen, som derefter, ud fra din økonomi, beregner, om du er berettiget til tilskud.

Helbredstillæg

Hvis du har helbredstillæg, vil du automatisk få tilskuddet trukket fra alle de ydelser, der er sygesikringstilskud til. Hvis du skal have gennemført en større behandling, skal vi normalt søge kommunen om en bevilling, inden vi går i gang. Når vi modtager bevillingen fra kommunen, vil du blive indkaldt til behandling.

Finansiering

Vi tilbyder også forskellige former for finansiering, som du selv kan søge om på vores hjemmeside.

FAQ

Jeg har ikke råd til at betale for tandlægebehandling. Hvad skal jeg gøre?

Hvis du mangler midler til tandlægebehandling, er der forskellige muligheder for tilskud. Start med at få en undersøgelse, hvor tandlægen udarbejder et behandlingsforslag med tilhørende prisoverslag.

Hvordan påvirker helbredstillægget mine udgifter til tandbehandling?

Hvis du har helbredstillæg, vil du få dette beløb refunderet fra kommunen. Ved større behandlinger skal der normalt søges om en bevilling fra kommunen, før behandlingen påbegyndes.

Kan jeg ansøge om finansiering for tandbehandling, og hvordan gør jeg det?

Ja, vi tilbyder forskellige former for finansiering, som du kan ansøge om via https://sanadent.dk. Dette kan være relevant, hvis tandbehandlingen haster, og du mangler pengene.

Min tand er knækket – hvad gør jeg?2023-03-22T20:33:22+00:00

Æv, men det sker desværre!

Få tid hos tandlægen

Først og fremmest ringer du og får en tid hos tandlægen hurtigst muligt. Hvis tandresten er meget skarp eller generer, kan du evt. lægge lidt (sukkerfrit) tyggegummi henover den for at beskytte både tandresten og tungen, som ofte vil søge hen for at mærke den knækkede tand. Prøv at undgå dette.

Børst tænderne

Du skal, så vidt muligt, fortsætte med at børste den knækkede tand.

Hvordan slipper jeg af med dårlig ånde?2023-03-16T12:39:47+00:00

Hvad skyldes dårlig ånde?

For det meste skyldes dårlig ånde simpelthen dårlig mundhygiejne, men det kan også være et tegn på en alvorlig sygdom, så det er en god idé at få tandlægen til at kigge på det.

Læs om dårlig ånde

Læs mere her.

Hvor kan man parkere ved klinikken?2023-03-16T12:38:43+00:00

Tandklinik på Frederiksberg

PÅ FREDERIKSBERG er der to timers gratis parkering i alle sidegaderne og 30 minutter lige foran klinikken og på Gammel Kongevej. Normalt finder du en parkeringsplads ganske tæt ved klinikken.

Tandklinik i Holbæk

I HOLBÆK kan du parkere på de omkringliggende parkeringspladser, f.eks. bag Netto i Smedelundsgade, ved Rosen eller ved Meny. Læg mærke til, hvor længe du må parkere. Hvis du skal til en længere behandling, kan du nemt parkere på pladsen ved togstationen, hvor der er ubegrænset parkering.

Nemt at parkere

Er det svært at skifte tandlæge?2023-03-16T12:37:23+00:00

Tandlægeskift?

Det korte svar er: Nej :-)

Du ringer eller skriver til os og vi hjælper dig med at få overført din journal, så vi kan se, hvad der er sket tidligere i din mund. Hvis du er medlem af Sygeforsikringen danmark, indberetter vi automatisk din regning, så du får tilskud. Det samme gør sig gældende, hvis du er berettiget til helbredstilskud.

Vi hjælper dig!

Hvorfor skal jeg udskifte mine sølvfyldninger?2024-04-14T08:21:53+00:00

Det skal du heller ikke nødvendigvis, men her kan du se, hvornår, det er en god idé.

Anbefaling vedr. sølvfyldninger

Vi anbefaler at udskifte en sølvfyldning, hvis den er utæt (og det er mange af de gamle fyldninger), eller hvis fyldningen er stor, så den kan risikere at udvide sig og dermed sprænge tanden. Vær særligt opmærksom på, om du har smerter ved tygning, for så er det på høje tid at få fyldningen skiftet. Endelig er de jo ikke så kønne, de gamle mørke sølvfyldninger, så måske ønsker du bare et smukkere smil, og det er der ikke noget galt ved.

Læs om smukke plastfyldninger

Du kan læse mere om, hvordan vi laver smukke plastfyldninger her.

Hvorfor bløder mit tandkød, når jeg børster tænder?2023-06-27T10:07:50+00:00

Tandkødet bløder

Hvis du oplever, at dit tandkød bløder, når du børster tænder, kan det være et tegn på, at du har tandkødsbetændelse. Det bør du få din tandlæge til at hjælpe dig med at få styr på. Du kan læse mere om tandkødsbetændelse her. Tandkødsbetændelse skyldes bakterier, som får lov at udvikle sig i hulrummet mellem tanden og gummerne.

Tal med tandlægen

Tal med din tandlæge om, hvordan du holder tænder og mundhule rent, så du undgår betændelse.

Er fluor i tandpastaen farligt?2023-04-05T11:46:35+00:00

Flour og tandsundhed

 Fluor er et grundstof og det er ikke i sig selv skadeligt. Den fluor-forbindelse, som anvendes i tandpasta er uorganisk fluorid, og det er ikke det samme som de problematiske, organiske fluorstoffer, der kan findes blandt andet i skaljakker, imprægnering og cykelolie. Fluor i tandpasta er godt for tandsundheden, da kroppen har brug for flour, når den danner nyt tandvæv.

Slug ikke tandpastaen

Du skal dog ikke sluge for meget tandpasta og du skal særligt sørge for, at små børn ikke sluger tandpastaen. Du kan læse mere her.
Hvorfor skal der være fluor i tandpastaen?2024-04-14T08:21:34+00:00

Flour er nødvendigt

Fluor er et nødvendigt stof, når kroppen danner tandvæv. Fluor går i forbindelse med Kalcium og danner bl.a. den hårde emalje, som beskytter mod caries-angreb og dermed huller i tænderne.  Det styrker knoglernes struktur sammen med kalk og D vitamin. Fluor tager del i dannelsen af tænder, knogler, muskler, sener, hud og hår. Hvis kalciumfluorid mangler, svækkes tænderne, og knoglerne og bindevævet bliver slapt med nedsynkning af indre organer til følge.

Læs mere om flour

Fluor indgår i flere enzymprocesser i forbindelse med hormonelle processer. Du kan læse mere her.

Er I en billig tandlæge?2023-03-16T11:05:31+00:00

Er billigst også bedst?

Naturligvis vil man gerne af med så få penge som muligt, men den billigste behandling er desværre ikke altid den bedste. Vi tror på at gøre tingene ordentligt og vi går ikke på kompromis med materialer eller udstyr. Over en længere periode kan det faktisk betale sig, for hvis man får en billig behandling, så risikerer man også, at holdbarheden er kortere.

Vælg den rigtige tandbehandling

Så, nej, vi er ikke en billig tandlæge, men en dygtig og samvittighedsfuld tandlæge, som altid vil forsøge at give dig den rigtige behandling til den bedst mulige pris. Vi bruger også en del energi på at optimere de tilskud, du evt. er berettiget til, så din egenbetaling bliver lavest mulig.

Har I en tandklinik i Holbæk?2023-03-16T11:04:07+00:00

Tandklinik i Holbæk

Ja, du finder tandklinikken i Holbæk på hjørnet af Smedelundsgade og Jernbanevej. Vi holder til i den gule bygning med tårn på 1. sal.

Få hjælp med dine tænder

Klinikken er indrettet med alt de mest moderne udstyr, så når du kommer til tandlægen i Holbæk vil du ikke opleve smerte, kun søde mennesker, der vil hjælpe dig med din tænder.

Har I en tandklinik på Frederiksberg?2023-03-02T07:58:33+00:00

Ja!

Du finder os på Lindevej 2, på hjørnet af Gammel Kongevej, i en smuk ejendom, som vi har sat nænsomt i stand, så den fungerer optimalt som tandklinik.

Æstetisk tandbehandling på Frederiksberg

Vi udfører alle former for tandbehandling og har særligt fokus på at hjælpe med komplekse kæbeleds- og bidfunktions-problemer.

Hvor lang tid varer bedøvelsen?2024-04-14T08:21:20+00:00

Et par timer

Det varierer lidt, men typisk aftager bedøvelsen efter ca. 2 timer. Hvis du efter 4 timer fortsat ikke kan føle noget, skal du kontakte tandlægen.

Individuelle forskelle

Selve tanden er bedøvet i kortere tid end det omkringliggende væv, så når du mærker prikken i tungen eller kinden, så er bedøvelsen ved at ophøre.

Kan kolloidt sølvvand gavne tænderne?2024-01-11T15:40:57+00:00

SUNDE TÆNDER ER VIGTIGT – KAN KOLLOIDT SØLVVAND HJÆLPE?

Kolloidt sølvvand er en væske, der indeholder mikroskopiske sølvpartikler svømmende i vand. Det har været anvendt i alternativ medicin i årtier og faktisk tyder meget på, at sølv i tusindvis af år har været anvendt for dets bakteriehæmmende egenskaber. Tilhængere hævder, at kolloidt sølvvand kan have en række sundhedsmæssige fordele, herunder at det kan gavne tænderne, hvis man f.eks. lider af paradentose. Her er nogle af de potentielle måder, hvorpå kolloidt sølvvand kan påvirke tænderne:

  1. Bakteriedræbende egenskaber: Sølvpartikler i kolloidt sølvvand har antibakterielle egenskaber og kan potentielt dræbe skadelige bakterier i munden. Dette kan hjælpe med at reducere risikoen for tandkødsbetændelse, paradentose og karies.
  2. Antiinflammatoriske egenskaber: Nogle hævder, at kolloidt sølvvand kan reducere inflammation i munden og dermed lindre smerter og ubehag, der er forbundet med tandproblemer.

Det er vigtigt at bemærke, at der er begrænset videnskabelig evidens for at støtte påstandene om de sundhedsmæssige fordele ved kolloidt sølvvand, herunder dets effekt på tænderne. Derudover kan brugen af kolloidt sølvvand være kontroversiel, da overdreven indtagelse kan føre til argyria, en tilstand, hvor huden bliver blågrå på grund af ophobning af sølv i kroppen.

Det bedste råd, hvis du har paradentose eller andre problemer med tænderne, er stadig at gå til tandlægen og få en åben snak om mulighederne for at afhjælpe problemerne med almindelige tandplejemetoder, herunder regelmæssig tandbørstning, brug af tandtråd, besøg hos tandlægen og en sund kost. Hvis du overvejer at bruge kolloidt sølvvand som en del af din mundpleje, bør du konsultere en tandlæge eller sundhedsprofessionel for at få rådgivning og sikre, at det er sikkert og passende for dig. I bedste fald kan du overraske tandlægen med en positiv effekt af kolloidt sølvvand, men det er altid sikrest at holde dit tandhelbred under løbende kontrol af professionelle.

Bedste tandlægeklinik på Frederiksberg og i Holbæk
Er det gratis for unge at gå til tandlægen?2023-03-22T20:22:47+00:00

Ja og nej… Det har længe været gratis for alle børn og unge op til de fylder 18 år at gå til skoletandlægen.

Frit valg af tandlæge

De 16-18-årige kan frit vælge, om de vil gå til en privat tandklinik frem for det kommunale tilbud, og det er der mange, som gør. I 2021 vedtog Folketinget, at det skal være gratis for unge op til 21 år at komme til tandlægen. Ordningen træder gradvist i kraft, så fra september 2022 kan de 18-årige komme gratis til tandlægen og året efter kan de 19-årige komme gratis til tandlægen og så i september 2024 kan de 20-årige komme gratis til tandlægen.

Sygeforsikring

Det kan være en god idé at melde dit barn ind i Sygeforsikringen danmark, som giver 100% tilskud til en række af de almindeligste ydelser op til man er 26 år. Du kan også have fordel af Sanadent tandforsikring.

Hvad gør jeg ved følsomme tandhalse?2023-03-16T11:01:05+00:00

Tandbørstning

Normalt skyldes følsomme tandhalse, at du benytter en forkert teknik, når du børster tænder.Tandlægen kan vise dig, hvad du evt. skal ændre. I visse tilfælde hjælper det at lægge en fluorlak på tanden og det er også muligt at lindre med en mindre plastfyldning som beskyttelse.

Tandpasta

Find en tandpasta til følsomme tænder og gnub evt. lidt tandpasta på de følsomme steder med en finger før sengetid. Forsøg at undgå syrepåvirkning af tænderne.

Hvordan børster jeg bedst tænder?2024-04-14T08:20:17+00:00

Det er sværere end du tror…

Det er faktisk ikke så nemt, som man skulle tro. De fleste af os har lært det af en amatør (oftest dine forældre), som heller ikke havde særligt forstand på tandbørstning.

Individuelle forskelle

Desuden er der stor individuel forskel på hvordan tænder og mundhule er “skruet sammen”, og derfor er det slet ingen skam at tale med tandlægen om, hvordan du bedst børster dine tænder. Som tommelfingerregel er det klogt at børste tænder efter hvert hovedmåltid, så man får fjernet madresterne. Brug helst en el-tandbørste eller skift evt. med en blød tandbørste ind i mellem. Hårde tandbørster slider unødigt. Brug ikke for meget tandpasta, normalt svarende til din lillefingernegl. Det er en god idé altid at have en tandstik/tandtråd med i lommen (og at bruge det).

Hvorfor skal man børste tænder?2024-04-14T08:20:06+00:00

Bakterier elsker plak

I løbet af dagen samler der sig sukkerholdige belægninger rundt omkring i mundhulen, på tungen og på tændernes overflade. I mundhulen findes der helt naturligt bakterier, som normalt holdes i en fornuftig balance, men hvis man ikke børster tænder, vil bakterierne begynde at brede sig og bl.a. sætte sig godt tilrette i den film, som ligger hen over tænderne (plak). Her sidder bakterierne så og “spiser” alle de sukkerstoffer, de kan komme i nærheden af. Når bakterierne omsætter sukkerstoffer, danner de en sur kemisk forbindelse som restprodukt og det er denne syre, som skader tænderne og laver caries-angreb, også kaldet huller i tænderne.

Børst tænderne

Når du børster tænderne grundigt, har bakterierne ikke noget at leve af og så forsvinder de helt af sig selv. Det er bedst at børste tænder efter hvert måltid.

Hvor ofte skal man have renset tænder?2024-04-14T08:19:54+00:00

Individuelt behov

Det er helt individuelt, hvor meget tandsten man danner og dermed, hvor ofte det skal fjernes.

Behov og velvære

Når du besøger tandlægen, vil tandlægen komme med sin anbefaling og så tager I sammen stilling til, hvornår det vil være bedst at komme igen næste gang.
De fleste synes, at det er rart at få renset tænderne hvert halve år

Hvad er oreganoolie?2024-07-27T11:08:17+00:00

Oreganoolie er en æterisk olie, der udvindes fra bladene og blomsterne af oregano-planten, kendt videnskabeligt som Origanum vulgare. Den er kendt for sine kraftige antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber. Nogle mener, at oreganoolie kan mindske eller helbrede paradentose. Der er ikke videnskabelig dokumentation for dette, men da oreganoolie er en af naturens kraftigste antiseptiske stoffer, så kunne der sagtens være noget om snakken.

Kan man selv fjerne tandsten?2024-04-14T09:29:41+00:00

Det er ikke smart at forsøge, for tandsten er meget hårdt og derfor kræver det specielt værktøj at fjerne tandsten.

Hvad er tandsten?

Tandsten består primært af bakterier, som langsomt er kalket til og som derfor sidder rigtig godt fast på tænderne. En del tandsten sætter sig helt nede i lommen mellem tanden og tandkødet.

Få hjælp hos tandlægen

Hvis du forsøger at fjerne tandsten selv, risikerer du at beskadige tænderne, så kig forbi tandlægen og få det klaret. Vi benytter en kombination af ultralyd til at “smadre” tandstenen og meget skarpe håndinstrumenter til at fjerne resterne.

Er der fordele ved at bruge oreganoolie?2024-07-28T07:56:09+00:00

Oreganoolie har mange potentielle sundhedsmæssige fordele, herunder bekæmpelse af bakterier og svampe, reduktion af inflammation, lindring af smerte, forbedring af fordøjelsen og styrkelse af immunforsvaret. Det er ikke dokumenteret, at oreganoolie har gavnlig virkning i forbindelse med tændernes sundhed, men oreganoolie virker hæmmende på bakterier og derfor kan man godt forestille sig, at at oreganoolie kan have en gavnlig effekt, hvis man har paradentose.

Laver I tandretning med Invisalign?2023-03-02T08:10:27+00:00

Ja!

Invisalign er et af de kendteste systemer til at rette tænder, men der findes også mange andre.

Certificerede tandlæger

Vi er certificerede til Invisalign og 4 andre systemer, så i samråd med tandlægen får du mulighed for at vælge præcist det system, som passer bedst til dig og din økonomi.

Hvordan anvendes oreganoolie?2024-07-27T11:16:34+00:00

Oreganoolie kan bruges på forskellige måder, herunder:

    • Som aromaterapi: Diffusere et par dråber olie for at rense luften og fremme afslapning.
    • På huden eller slimhinder: Fortyndet med en bæreolie og påført huden eller slimhinderne for at behandle infektioner eller lindre smerter.
    • Gennem munden: Nogle tager fortyndet oreganoolie som et kosttilskud, men dette bør kun gøres under vejledning af en sundhedsprofessionel.

Nogle anvender oreganoolie i forbindelse med tandbørstning for at hæmme paradentose. Der er ikke videnskabelig dokumentation for, om dette virker, men olies antibakterielle egenskaber kan godt have en hæmmende effekt på de bakterier, som er årsagen til paradentose.

Kan jeg betale tandlægeregningen senere?2023-03-02T08:05:58+00:00

Betaling

Normalt beder vi om betaling umiddelbart inden du forlader klinikken. Hvis det kniber med pengene, har vi et samarbejde med 3 forskellige finansieringsordninger, som du kan søge på 5-10 minutter og få betalingen spredt ud over f.eks. 1 år eller mere.

Læs mere om finansiering

Se mere her.

Jeg har ondt i tænderne – hvad skal jeg gøre?2024-04-09T11:50:03+00:00

Tandsmerter

Tandpine kan være noget af det mest smertefulde. Hvis det bare murrer lidt eller giver nogle små jag, når du tygger eller drikker koldt eller varmt eller lign., så kan du normalt sagtens vente f.eks. et par måneder, indtil du alligevel har planlagt at komme til tandlægen.

Få hjælp hos tandlægen

Det er naturligvis altid bedst at få fundet årsagen til problemet og forhindre det i at udvikle sig yderligere. Hvis du har rigtig tandpine, så er det normalt fordi selve nerven er direkte påvirket, og så skal du ringe så tidligt som muligt og få en tid hos tandlægen. Man skal ikke gå med smerter i længere tid. Læs om tandpine her.

Hvad koster en krone hos jer?2023-03-02T08:09:13+00:00

Forskellige typer kroner

En krone er ikke bare en krone. Vi tilbyder forskellige typer kroner ved forskellige behov. Det billigste er en plastkrone, som normalt koster under 4.000 kr. Porcelænskroner er flotte og holdbare og dem får vi fremstillet på forskellige laboratorier i Danmark og Sverige, afhængigt af, hvor flot det skal se ud. En fortand stiller andre krav til æstetikken end en af de bageste kindtænder, som sjældent kan ses, når man smiler.

Opbygning

Hvis tanden ikke kan bære en krone, laver vi en plastopbygning, som vi så monterer kronen på. Det gør behandlingen en smule dyrere, men du får altid prisen at vide, inden vi går i gang med behandlingen og vi laver aldrig noget uden dit samtykke.

Er der bivirkninger ved brug af oreganoolie?2024-07-28T08:06:06+00:00
Er der bivirkninger ved brug af oreganoolie?

Ja, der kan være bivirkninger, især hvis olien bruges ufortyndet eller i store mængder. Disse kan vise sig som hudirritation, allergiske reaktioner eller maveproblemer. Hvis du indtager oreganoolie gennem munden, er det vigtigt altid at fortynde oreganoolie og teste en lille mængde først. Hvis du benytter oreganoolien til at børste på tænder og gummer kan misfarvning forekomme.

Oreganoolie kan også interagere med visse medikamenter, såsom blodfortyndende midler, diabetesmedicin og blodtryksmedicin. Det er vigtigt at konsultere en læge, før du bruger oreganoolie, hvis du tager nogen form for medicin. Hvis du kun børster tænder og gummer med olien med henblik på at hæmme de bakterier, som ligger til grund for udviklingen af paradentose og således ikke sluger oreganoolien, så er der ingen kendte bivirkninger, bortset fra risiko for misfarvning. Det tilrådes dog at få en tandlæge til at kontrollere, om olien rent faktisk har en effekt på din paradentose, da dette ikke er videnskabeligt dokumenteret.

Kan paradentose helbredes?2024-07-28T08:17:52+00:00

Ny viden om paradentose

Mange tandlæger vil sige: Nej, det skal du trækkes med resten af livet. Men det er faktisk ikke helt korrekt. Sanadent tandlægerne er eksperter i at behandle paradentose effektivt.

Nye behandlingsprocedurer

Vi følger en ny behandlings-procedure, som fokuserer på, at du bliver helt fri for sygdommen. Det koster kun 179 kr. for en klinisk tandlæge-undersøgelse, hvor du får indblik i, hvordan vi kan hjælpe dig af med din paradentose.

Læs mere om, hvordan paradentose kan helbredes.

Virker oreganoolie på paradentose?2024-07-28T08:13:15+00:00

Oreganoolie er et af naturens kraftigste antiseptiske stoffer. Det vil sige at olien hæmmer bakteriers og svampes vækst. Stoffet har været benyttet siden oldtiden og det har formentlig en række gavnlige virkninger. Nogle mener, at man kan hæmme eller helbrede paradentose ved at børste tænder med oreganoolie. Der er ikke videnskabelig dokumentation for dette, men det er heller ikke decideret modbevist. Grundet oliens anti-bakterielle virkninger, kan det ikke udelukkes, at det kan have en hæmmende effekt på paradentose. Det tilrådes dog, at man får en tandplejer eller tandlæge til at holde øje med udviklingen, så man ikke pludselig står med et sygdomsbillede, som er sværere at helbrede.

Hvordan kan paradentose helbredes?2024-07-28T08:36:34+00:00

I mange år har man ment, at når man først havne udviklet paradentose, så var det en kronisk tilstand, som kun kunne holdes nede ved at gå til tandlægen hver 3. måned og få renset tænder og tandrødder. Denne opfattelse er forældet. Paradentose kan faktisk helbredes og vi har mange eksempler på patienter, som er blevet sygdomsfrie.

Hvordan helbreder man paradentose?

Hvis man skal i mål med et behandlingsforløb som helbreder paradentose, kræver det en indsats fra både patient og behandler og i starten af forløbet mødes vi ret ofte for at sikre, at det går den rigtige vej og at bakterierne ikke får for megen mulighed for at gemme sig. Normalt benytter vi stort set de samme behandlingsmetoder som alle andre klinikker, bare mere struktureret og grundigt. Det stiller særlige krav til de instrumenter, som benyttes, hvis man skal komme i bund. Vi måler en række tilstande omkring tænderne, bl.a. tandkødslommernes dybde, blødning, hvor meget tandkødet har trukket sig tilbage osv. og så farver vi tænderne ind for at få et mål for forekomsten af plak. Alle disse målinger følges nøje fra gang til gang, og hvis patienten gør sin del af arbejdet, vil de oftest forbedres efter få besøg. Det tager lidt tid for tandkødet at hele og finde tilbage på plads og ikke ganske få tilfælde er der en tand eller to, som ikke vil makke ret. I disse tilfaælde afslutter vi behandlingen med en lille operation, hvor man åbner ind til den dybe betændelse, som fjernes, hvorefter man syr flappen på plads igen.

Her kan du læse mere om, hvordan paradentose helbredes på Frederiksberg.

Her kan du læse mere om, hvordan paradentose helbredes i Holbæk.

Go to Top