SMUKKE PLASTFYLDNINGER HOS SANADENT TANDLÆGERNE PÅ FREDERIKSBERG OG I HOLBÆK

GOD BEHANDLING AF DIG OG DINE TÆNDER

BEHANDLING

SMUKKE PLASTFYLDNINGER

Plast er et materiale, som bruges primært til fyldninger. Det bliver også brugt som opbygninger under kroner. Vi bruger den mest moderne form for plast, nano-plast som har stor tryk-, træk- og slidstyrke. Plast findes i forskellige farver og opaciteter (gennemsigtighed), som giver mulighed for at genopbygge tanden æstetisk rigtigt.

I modsætning til sølv-amalgam, som i gamle dage blev brugt til at “stoppe huller med”, kan plast binde til tanden. Tanden bliver repareret og samtidig holdt sammen, så den er mere modstandsdygtig mod at knække ved brug. Den egenskab bruger man især til at holde sammen på tænder med revner, som oftest er opstået pga. sølv-amalgamfyldninger. Plast kan med fordel bruges til reparation af følsomme tandhalse, som ofte opstår pga. tandbørsteskader.

Større plastfyldninger kan give kulde/varme-følsomhed i en kort periode, efter de er lavet. Hærdet plast er ufarlig, og afgiver ikke noget i munden, når tænderne bliver brugt. Al plast bliver misfarvet med tiden. Nanoplast indeholder meget små porer, og derfor holder farven længe. En god plastfyldning kræver god tørlægning, mens den bliver lavet. Ved meget store fyldninger, under tandkødsniveau, er det svært at styre tørlægningen. Selvom plast har bindingsevne, har den ikke den samme styrke, som en intakt tand. Derfor er en krone at foretrække ved meget store skader, som strækker sig under tandkødet.

© Sanadent tandlægerneplastfyldning