SANADENT TANDLÆGERNE PÅ FREDERIKSBERG OG I HOLBÆK

KRONER, BROER OG PROTESER

PROTETIK / FAST PROTETIK

Hos Sanadent tandlægerne på Frederiksberg og i Holbæk kan du få smuk, fast protetik. Det er bl.a. kroner, broer eller indlæg. Kroner genopbygger tandens normale anatomi, og er egnede i situationer, hvor en fyldning ikke kan laves forsvarligt. Det kan være pga. størrelsen eller lokalisationen af fyldningen.

Hvis en fyldning dækker over halvdelen af den oprindelige tand, kan den oftest ikke holde til den belastning, som tanden bliver udsat for. Hvis en fyldning er lokaliseret under tandkødsniveau, er det oftest svært at tørlægge tanden, og derfor bliver fyldningen utæt. I de situationer kan man med fordel bruge en krone, som både tilbyder styrke og pasform, og som genopbygger tanden, så den holder i mange år fremover.

Rodbehandlede tænder bliver med tiden skøre, pga. den ophørte blod- og væsketilførsel til tanden. Det gør, at en rodbehandlet tand tørrer ud og knækker nemmere end en vital tand. Vi anbefaler, at rodbehandlede tænder bliver kronede for at mindske risiko for fraktur af tanden.

Her på klinikken laver vi kroner med digital aftryksteknik. Det betyder, at vi ikke bruger ubehageligt aftryksmateriale i munden. Kronen bliver oftest fremstillet i ren porcelæn, som lever op til meget høj æstetisk standard. Broer er sammenhængende kroner, som bruges i tilfælde af, at en tand i rækken mangler. Her kan man udnytte nabotænderne som bropiller, og på den måde genskabe den manglende tand.

Indlæg er trinnet før krone. Hvis en tand har en rimelig stor fyldning, som skal skiftes ud, men hvor en ny fyldning ikke kan blive lavet tilfredsstillende, kan man lave en porcelænsfyldning/indlæg efter aftryk. Herved opnår man en tæt fyldning, som passer perfekt, uden at man behøver at lave en krone.

Kontakt Sanadent tandlægerne på Frederiksberg og i Holbæk, hvis du leder efter den bedste tandlæge og har spørgsmål til dine tænders sundhed og fremtid.