EFFEKTIV TANDBLEGNING HOS SANADENT TANDLÆGERNE PÅ FREDERIKSBERG OG I HOLBÆK

SÅDAN FÅR DU HVIDERE TÆNDER

TANDBLEGNING HOS PROFESSIONEL TANDLÆGE / PATIENTVEJLEDNING

Blegeskinnerne består af en ydre hård skinne og en indre blød (geleagtig). Den ydre hårde skinne er en slags skabelon, mens den indre indeholder selve blegemidlet. Materialet skal opbevares i køleskab. Skinnen til overkæben er mærket med et “U” for “upper”, og den til underkæben med et “L” for “lower”. Den hårde yderskinne placeres over tænderne og formes forsigtigt efter tandbuen. Nu kan yderskinnen fjernes med forsigtighed. Den bløde inderskinne trykkes fast mod tænderne. I perioden, hvor du bleger, og de følgende 2-3 dage er dine tænder mere modtagelige overfor misfarvning, og skal derfor undgå at indtage mad eller drikke, der indeholder farvestoffer, dvs. ting som kaffe, the, tobak, rødvin, lakrids, cola, carry, brus sovs etc. Det er en god idé generelt at nedsætte dit forbrug af denne type fødevarer mv., hvis du ønsker at tænderne skal holde sig pæne i lang tid.

Tænderne kan undtagelsesvist være følsomme nogle dage efter behandlingen, men det sker ikke ret hyppigt i forbindelse med hjemmeblegning, da det virksomme stof er yderst skånsomt overfor emalje og tandkød. Dette i modsætning til klinikblegning. Brug eventuelt en tandpasta mod følsomme tandhalse de første par uger efter blegningen.

Virkningen af behandlingen varer 2-5 år, afhængigt af indtaget af farvede fødeemner og tobaksforbrug. Rodoverflader, blottede tandhalse, plastfyldninger og porcelænskroner bleges ikke.

Bivirkninger
Den hyppigste bivirkning er isninger i tænderne. Hvis du oplever voldsomme isninger, kan du holde 1-2 dages pause eller helt stoppe behandlingen. Isningerne forsvinder normalt efter i løbet af få dage. Irritation af tandkødet kan forekomme, hvis blegegelen kommer i kontakt med slimhinderne. Derfor er det vigtigt at følge vejledningen og ikke f.eks. overdosere i håbet om et bedre/hurtigere resultat. Hvis du påfører mere end den foreskrevne mængde gel, vil denne blive presset ud og kunne forårsage irritation.