Lykke er som bekendt et vidt begreb med mange individuelle facetter. Derfor er der heller ikke noget enkelt svar på spørgsmålet, om tandretning kan gøre dig lykkelig.

Ikke desto mindre satte et forskerhold fra Brasiliens Sagrado Coracao-universitet sig for at undersøge, hvilken indflydelse tandretning har på folks selvværd og livskvalitet. Svaret er, måske ikke så overraskende, at tandretning faktisk øger både selvværd og oplevet livskvalitet markant.

Tandregulering

Forskningsprojektet inkluderede 102 voksne patienter (77 kvinder og 25 mænd) med objektivt behov for tandretning. I forbindelse med behandlingen blev patienterne analyseret ved hjælp af et standardiseret spørgeskema om deres oplevede livskvalitet og deres selvværd blev målt på Rosenberg-skalaen før under og efter behandlingsforløbet. Resultatet var et signifikant løft i selvværd og en markant positiv udvikling i tandretnings-patienternes oplevede livskvalitet.

Du kan evt. læse mere her.

Sanadent tandlægerne tilbyder dig en gratis konsultation, hvor du kan møde eksperterne i tandregulering og få deres vurdering af, hvordan du kan få dit drømmesmil.