TANDRETNING PÅ FREDERIKSBERG OG I HOLBÆK

EFFEKTIV TANDRETNING MED MARKEDETS BEDSTE SYSTEMER

BEHANDLING

TANDREGULERING HOS SANADENT TANDLÆGERNE

Bestil tid til en gratis forundersøgelse

Der er normalt tre hovedårsager til, at man ønsker at få rettet sine tænder:

  1. Enten er man ked af sit smil, synes at man har skæve eller grimme tænder, så man ikke har lyst til at andre folk ser dem
  2. eller også påvirker ens tandstilling de øvrige tænder eller mundhule negativt, så tænderne f.eks. slides unødigt.
  3. Endelig kan ens bidfunktion være uhensigtsmæssig og det kan give en række afledte problemer med bl.a. kæbeledsproblemer, muskelsmerter og hovedpine.

En anden årsag til uhensigtsmæssig tandstilling kan være sygdom – f.eks. sygdommen parodontitis (også kaldet parodontose/paradentose eller “de løse tænders sygdom”). Parodontose medfører nemlig ofte tab af knoglevæv, og derfor kan sygdommen ændre din tandstilling, så du får en uhensigtsmæssig belastning af tænderne.

De oftest forekommende problemer, som kræver tandretning:

Skæve fortænder er blandt de hyppigste årsager til, at man ønsker at få rettet tænder. Det skyldes naturligvis, at disse tænder er de mest synlige, når du smiler. Det er ikke ualmindeligt at have skæve fortænder, og det kan skyldes f.eks. en ulykke eller være arveligt. Mange synes faktisk, at deres skæve fortand er charmerende, og så er der jo ingen grund til at rette dem. Men oftere virker en skæv fortand hæmmende på ens lyst til at smile og grine, og så kan det være en god idé at overveje, hvordan man kan få det bedre med sit smil.

Heldigvis er der mange muligheder for at rette dine fortænder, uden at det bliver for dyrt. Der findes flere forskellige systemer – afhængigt af, hvor store ændringer, man ønsker at gennemføre og afhængigt af, om man ønsker den ene eller den anden type bøjler/skinner. Nu til dags er alle systemerne smukke og næsten usynlige. Behandlingstiden ligger typisk fra nogle måneder og op til 1 år.

En af de mest populære bøjler er Invisalign. Vi behandler med Invisalign på Frederiksberg og i Holbæk. Vi behandler også med Inman Aligner, Clearsmile mv.

Vil du høre mere om dine muligheder for at få rettet skæve fortænder, er du velkommen til at bestille tid til en GRATIS KONSULTATION

Hos mange mennesker sidder tænderne for tæt og ofte vil de sidde lidt på kryds og tværs oveni hinanden. Det skyldes normalt, at der ikke har været plads nok til dem, efterhånden som de har vokset sig større, evt. fordi kæben ikke er vokset i tilsvarende grad. Det giver dels et kosmetisk problem og dels er det svært at holde tænderne rene og komme ind i alle de små afkroge, så ofte er der en øget tendens til at få huller i tænderne, når de sidder for tæt.

Det er en krævende opgave at rette tænder med trangstilling, men der er heldigvis forskellige muligheder for at opnå en mere harmonisk tandrække. I visse tilfælde vil det være hensigtsmæssigt at fjerne en eller flere tænder for at skabe den fornødne plads til de øvrige i forbindelse med tandretningsbehandlingen.

Vil du vide mere om, hvordan du kan få rettet dine tætsiddende tænder, er du velkommen til at bestille tid til en GRATIS KONSULTATION

Mellemrum mellem tænderne skyldes, at dine tænder ikke udfylder den plads, der er til dem – enten er tænderne for små eller også er kæben er for stor i forhold til tænderne. Det er svært at gøre ret meget ved kæbens størrelse uden kirurgi, men heldigvis kan man sagtens ændre tændernes position og størrelse, så de danner en fin sammenhængende række.

Mellemrummet kan evt. skyldes, at du mangler en eller flere tænder, enten fordi de er slået ud eller fordi de aldrig er brudt frem som barn. Hvis der er meget plads, kan man overveje at sætte et implantat ind, som så kan indgå harmonisk i tandrækken.

Afhængigt af omfanget kan man vælge fastsiddende bøjle eller glasklare skinner fra f.eks. Invisalign til at rette tændernes position. Ofte kan man sætte kronen på værket med tandblegning eller nogle smukke facader, som giver et virkelig flot smil.

Vil du vide mere om dine muligheder for at få fjernet mellemrummet mellem dine fortænder, er du velkommen til at bestille tid til en GRATIS KONSULTATION

Overbid og underbid betegner underkæbens stilling i forhold til overkæben. Når øverste tandrække står foran de underste tænder, kaldes det overbid. De fleste mennesker har et lille overbid på nogle få millimeter. Når de nederste tænder står foran tænderne i overkæben, kaldes det underbid. Et lille overbid er, som sagt, helt normalt, men større overbid og underbid kan behandles. Ofte hænger over- og underbid sammen med mere eller mindre alvorlige bidfunktionsproblemer og problemer med ens kæbeled og dettes position. Mange mennesker har vænnet sig til at kompensere for f.eks. over- og underbid ved at tvinge deres kæbeled ud i en unaturlig position og det giver en række afledte problemer. Du kan også have problemer med, at din læbe bliver fanget af biddet. Desværre ser vi ofte, at disse situationer forværres med tiden.

Derfor kan det være en god idé at få rettet udtalt over- og underbid.

Normalt sker behandlingen med faste bøjler, som er næsten usynlige.

Vil du vide mere om, hvordan du kan få rettet dit over- eller underbid, er du velkommen til at bestille tid til en GRATIS KONSULTATION

Hvis dine tænder i overkæben ikke berører tænderne i underkæben i normal grad, kaldes det, at du har et åbent bid. Det åbne bid kan forekomme enten foran i munden ved fortænderne eller ude i siderne.

Hvis du har åbent bid, vil du ofte have problemer med at tygge din mad ordentligt og bide ting over. Din tunge kan også have en unaturlig reaktion, som bidrager til problemerne. Ofte hænger et åbent bid sammen med problemer med kæbeleddet.

Du kan blive behandlet ved at få rettet tændernes position og/eller få opbygget tænderne, så du opnår et harmonisk bid og effektiv sammentygning.

Vil du vide mere om, hvordan du kan få rettet et åbent bid, er du velkommen til at bestille tid til en GRATIS KONSULTATION

Hvis dine fortænder i overkæben dækker over de nederste tænder, kaldes det, at du har et dybt bid. Ofte har et dybt bid nogle uheldige konsekvenser, da du normalt slider tænderne og tandkødet omkring unødigt og øger risikoen for at miste de belastede tænder.

Dybt bid bør rettes, da det ikke blot er et kosmetisk problem, men udgør en risiko for dine tænder.

Vil du vide mere om, hvordan du kan få rettet et dybt bid, er du velkommen til at bestille tid til en GRATIS KONSULTATION

Når du tygger sammen, skal den yderste bule på toppen af kindtænderne i underkæben ramme op i fordybningen i midten af tanden umiddelbart over. På denne måde tygges maden mest effektivt. Hvis dine tænder i underkæben lukker skævt op mod tænderne i overkæben, når du tygger sammen, kaldes det, at du har krydsbid eller saksbid. Det kan evt. dreje sig om en enkelt tand, som rammer skævt eller det kan være hele tandrækken og måske har du det kun i den ene side. Ved krydsbid rammer den inderste bule på toppen af en kindtand i underkæben op i den tilsvarende fordybning ovenover og ved saksbid rammer tanden helt på ydersiden af den tilsvarende tand i overkæben. Det kan skyldes, at dine kæber har forskellig størrelse eller at tænderne sidder skævt i kæben.

Begge situationer, og særligt saksbid, giver selvsagt problemer med at tygge maden ordentligt.

Vil du vide mere om, hvordan du kan få rettet krydsbid og saksbid, er du velkommen til at bestille tid til en GRATIS KONSULTATION

TANDRETNING MED FLERE SYSTEMER

Sanadent Tandlægerne arbejder med en række forskellige tandretningssystemer. Det betyder, at du altid vælger den løsning, som passer bedst til dine behov og din økonomi. Invisalign, Clear Aligner, ClearSmile og Inman Aligner er nogle af de systemer, vi har mest erfaring med. Systemerne fungerer med stort set usynlige skinner frem for de traditionelle “togskinner”. Ofte går tandretningen med Inman Aligner lidt hurtigere, men omvendt kan Invisalign og ClearSmile rette en række skævheder, som Inman Aligner ikke er designet til.

Har du skæve fortænder?

Skæve fortænder er et af de hyppigst forekommende ønsker at få rettet. Der findes flere effektive systemer til at rette skæve fortænder, og normalt er behandlingstiden kortere end ved de mere omfattende tandretnings-forløb. Blandt de mest populære systemer til at rette skæve fortænder er Inman Aligner og Invisalign.

Invisalign: Tandretning med “usynlige” skinner

Du vil opleve en række fordele ved at benytte Invisalign-systemet. Systemet har været benyttet i mange, mange år med millioner af gode resultater. Skinnerne er stort set usynlige, og du lærer hurtigt at benytte dem i hverdagen, så ingen lægger mærke til dem. Inden tandretningen går i gang, laver vi en 3D-animation, så du kan få en god fornemmelse af det sandsynlige resultat.

Sådan får du rettet tænderne

Det hele starter med, at kommer til en gratis, orienterende konsultation, hvor vi taler om dine ønsker og behov. Herefter vurderer vi, om dine tænder egner til den ene eller den anden form form for tandretning. Hvis vi er enige om målet, scanner vi dine tænder digitalt med vores 3D-scanner, og systemet danner en animeret 3D-film af, hvordan forløbet forventes at være. Herefter fremstiller laboratoriet i USA en serie af gennemsigtige skinner, som du skal benytte til gradvist at få rettet tænderne på plads. Det tager typisk 6-12 måneder – lidt hurtigere for nemme reguleringer og længere, hvis skævhederne er omfattende.

Gratis konsultation

Vi tilbyder dig en gratis konsultation. Du behøver blot at sende os en email (frederiksberg@sanadent.dk) med emnet “Tandretning” og to fotos af dine tænder (1 forfra og 1 fra neden) samt dit telefonnummer. Så vil vore certificerede tandlæger kigge på dem og vende tilbage til dig og tilbyde dig en gratis konsultation.

TANDRETNING I 5 ENKLE TRIN

Vi elsker at arbejde med tandretning. Vi elsker at hjælpe mennesker med at få præcist det smil, de går og drømmer om på den nænsomst mulige måde, uden smerter og oftest uden at bore.

Forløbet foregår i 5 enkle trin:

1) Undersøgelse

Du starter med en gratis konsultation, hvor tandlægen undersøger, hvordan dine tænder sidder, dit bid, hvad du har af problemer og ønsker og hvilke muligheder, du har for at få dem rettet. Hvis det ser lovende ud, vil du ofte få tilbudt at gå videre til næste skridt allerede ved dette første møde.

2) Scanning og analyse

Næste skridt er, at vi scanner dine tænder. Det foregår med en digital scanner, som minder om en elektrisk tandbørste i størrelsen. Scanningen er 100% smertefrit og tager typisk ca. 20 minutter.

Vi sender scanningen elektronisk til et laboratorium, som analyserer dine tænder og de optimale muligheder for at rette dem. Laboratoriet sender nogle dage senere en lille animeret film tilbage til os, hvor du kan se, hvordan dine tænder kan blive rettet trin for trin.

Scanning og analyse koster kr. 2.000, som du får refunderet, hvis du vælger at gå i gang med behandlingen senest efter 3 måneder.

3) Planlægning

Hvis du vælger at gå i gang med selve behandlingsforløbet, vil tandlægen lægge en detaljeret behandlingsplan. I den forbindelse tager vi en række standardiserede fotos af dit ansigt og din mund samt evt. røntgenbilleder og panoramarøntgenbilleder.

Baseret på tandlægens analyse af materialet, bliver du præsenteret for den specifikke plan for at rette dine tænder så effektivt som muligt, så du får det bedste resultat for dine tænder, dit smil og dit ansigt.

4) Behandling

Selve behandlingsforløbet er individuelt og kan vare fra få måneder til flere år, afhængigt af, hvad du skal have ændret. Du kommer på klinikken ca. hver 4. til hver 6. uge, og det er vigtigt at du overholder disse aftaler. I starten vil det være lidt irriterende og der kan forekomme let ømhed, men du vænner dig hurtigt til at have materialet i munden.

5) Afslutning

Når dine tænder sidder der, hvor de skal, er det vigtigt, at du stabiliserer den nye tandstilling, så tænderne ikke bevæger sig tilbage. Dette kan f.eks. ske med en natbøjle og/eller med en tynd metaltråd på bagsiden af tænderne.

HVAD KOSTER TANDRETNING?

Når vi har set dine tænder og lagt en plan for den mest effektive tandretning, vil vi anbefale det system, som egner sig bedst til netop dine tænder. Vi er certificerede i en række forskellige systemer, herunder Invisalign, Inman Aligner og ClearSmile-systemerne.

Selve konsultationen, hvor vi – sammen med dig – tager stilling til, hvad der vil give mening for dig og hvad der kan lade sig gøre, er gratis.

Næste skridt er en scanning og analyse af dine tænder. Det koster 2.000 kr., som du får refunderet, hvis du vælger at gå i gang med behandlingsforløbet senest 3 måneder efter scanningen.

Nyt smil helt fra 248 kr. pr. måned

Vi vil gerne hjælpe så mange som muligt og vi har derfor lagt priserne lavt. Prisen afhænger af hvor meget tænderne skal rettes og hvilket system, der anvendes. Vi kan tilbyde nogle af de laveste priser i København, fordi vi har oparbejdet en høj rabat hos leverandøren. Sygeforsikringen danmark yder endvidere gode tilskud, som vi hjælper dig med at få.

Prisen på selve behandlingsforløbet varierer fra 10.000 kr. for en kæbe til over 30.000 kr. for en kæbe. Du vil få et fast pristilbud, som holder. Ingen overraskelser. Og vi har indgået attraktive aftaler med forskellige finansielle partnere, hvor du kan få finansieret behandlingen rentefrit, så du kun skal betale f.eks. 500 kr. pr. måned.

Med udgangspunkt i dine tænder får du naturligvis et helt præcist tilbud, som du kan tage stilling til, inden vi går i gang.

Læs mere om finansiering her.

En pige der kigger på den "usynlige" skinne som Sanadent bruger til tandregulering