TANDLÆGERNE PÅ FREDERIKSBERG OG I HOLBÆK

GOD BEHANDLING AF DIG OG DINE TÆNDER

BEHANDLINGER

BOOK TID
FIND KLINIK

BEDRE HELING MED DIT EGET BLOD

Autogent stimuleret heling – A-PRF

…svære ord, men forklaring følger nedenfor 🙂

Efter en tandoperation sys såret sammen, og kroppen har derefter selv til opgave at hele op. De celler, som kroppen bruger til at reparere dine sår, findes i små mængder i dit blod, og vi kan tilbyde at stimulere din sårheling ved at fremstille et koncentrat af præcis de celler, som er vigtigst for sårheling – bl.a. blodplader og forskellige hvide blodlegemer. Det har vist sig, at det kan være en fordel at stimulere helingsprocessen efter en tandoperation med en lille mængde af dit eget blod, som udtages fra armen, centrifugeres og placeres på sårfladen, som skal hele op.

Ud over at behandlingen kan optimere helingen ved styrket dannelse af blodkar og mindske risikoen for infektion, så nedsættes risikoen for “Dry-socket” også markant. Dry Socket er en almindeligt forekommende hændelse i forbindelse med tandoperationer. Det opstår, hvis en blotlagt nerveoverflade tørrer ud, og tilstanden er meget smertefuld.

Gennem de senere år er teknikkerne til at udføre proceduren med anvendelse af dit eget blod forbedret, og Sanadent tandlægerne på Frederiksberg og i Holbæk tilbyder nu autogen stimuleret heling til alle patienter, som måtte ønske dette.

HVORDAN FOREGÅR DET?

Udtagning og behandling af dit blod foregår her på tandklinikken, hvor du kan følge med i hele processen. Blodet udtages fra en vene i din arm, ligesom det foregår ved enhver anden blodprøvetagning eller donortapning. Vi udtager lidt af dit blod umiddelbart før operationen går i gang, og dit blod behandles straks og uden tilsætning af kemikalier. Glassene sættes i centrifugen, som kører et fast program, hvorefter glassene hviler i ca. 10 minutter. Koncentratet løftes over i en metalboks, og overflødig væske drypper af under et let pres. Koncentratet er nu blevet til håndterbare membraner, som er klar til brug og kan deles eller bruges hele i det opererede område.

I de første dage efter operationen vokser der nye blodkar ind i membranerne, som også langsomt opløses og samtidig frigiver alle de koncentrerede celler og stoffer, som skal optimere din heling.

SKAL JEG GØRE NOGET SÆRLIGT FØR ELLER EFTER OPERATIONEN?

Du får individuel orientering om netop din operation og den planlagte A-PRF behandling, men der er normalt ikke særlige forholdsregler i forbindelse med anvendelse af A-PRF – tværtimod forventes hurtigere og sikrere heling med færre smerter og mindre risiko for infektion.

FAKTA OM A-PRF

A-PRF er en forkortelse for Advanced Platelet Rich Fibrin, hvor Platelet betyder blodplader, rich hentyder til, at vi centrifugerer og dermed opkoncentrerer blodet og Fibrin er et element i blodet, som er vigtigt for blodets evne til at størkne.

Teknikken er udviklet i Frankrig fra omkring år 2000. Det er ren biologi og involverer ingen tilsætningsstoffer. Der er ikke tilstrækkeligt med dokumenteret forskning på området til at kunne fremlægge statistik og beviser, men behandlingen er efterhånden ret udbredt og alt tyder på, at det fungerer ved at fremme dannelsen af nye blodkar og dermed styrke helingsprocessen.