Temperaturen ligger ofte mellem 30 og 40 ° C i store dele af Europa.
Mange lider, når der er varmebølge, men vidste du, at de skiftende temperaturer også kan påvirke udviklingen af tandbylder? Jo, den er god nok … Eller dårlig? De klimatiske parametre som lufttemperatur, lufttryk og fugtighed anses at spille en væsentlig rolle på udviklingen af abcesser. En nylig undersøgelse, der blev fremlagt på den 68. årlige kongres for Deutsche Gesellschaft für Mund-, Kiefer- und Gesichtschirurgie i Dresden, viste, at store temperaturændringer understøtter dannelsen af dentale abscesser.
For at undersøge, om der faktisk er noget, man kan kalde tyndbylde-vejr/”abscess weather” eller om det bare er en myte, undersøgte forskerne 1.000 patienter mellem 2005 og 2015. De blev indskrevet på afdelingen for oral og maxillofacial kirurgi på universitetssygehuset i Dresden til behandling af akut purulent abces i mund-, maxillær- og ansigtsområdet. For hvert tilfælde blev abceslokationen og årsagen registreret. Samtidig blev vejrdata som lufttemperatur, lufttryk og fugtighed ved Dresden-Klotzsche vejrstation analyseret på optagelsesdagen og de foregående dage. Resultaterne blev derefter sammenlignet.
Resultaterne af undersøgelsen viste, at der kom flere patienter med abcesser til universitetssygehuset perioder med store temperaturændringer. I modsætning til disse dynamiske parametre havde de statiske vejrdata, såsom temperatur, lufttryk og fugtighed, ingen statistisk signifikant indflydelse på hyppigheden af abcesser.
Det er altså ikke varmen i sig selv, men forandringen i temperatur, som er afgørende.
Lyder det lidt søgt …? Helt enig!
Vores råd er:
Børst dine tænder 2-3 gange dagligt og brug tandtråd og mellemrumsbørster!