TANDIMPLANTATER PÅ FREDERIKSBERG OG I HOLBÆK

GOD BEHANDLING AF DIG OG DINE TÆNDER

BEHANDLING

IMPLANTATER / BEHANDLINGEN

Behandlingsplanlægning
God behandlingsplanlægning er essentiel for at opnå det bedst mulige resultat. Det lægger vi stor vægt på. Jo mere grundig en behandlingsplanlægning er, des færre overraskelser opstår der undervejs, både for kirurg og patient. Kirurgen laver behandlingsplan ud fra klinisk og radiologisk undersøgelse, patientens ønsker og forventninger, men også hvad der realt kan lade sig gøre. Planen bliver præsenteret og gennemgået med patienten. Økonomi og tidsplan bliver diskuteret. Alle forventninger bliver afstemt, før den egentlige behandling kan sættes i værk. Det er kun på den måde at patienten kan føle sig tryg undervejs og blive tilfreds efter endt behandling.

Kirurgi
Det kirurgiske indgreb sker i almindelig lokalbedøvelse. Der lægges et lille snit i tandkødet, så kæbeknoglen blottes. I knoglen bores et hul med en diameter en anelse mindre en implantatets diameter. Implantatet skrues forsigtigt i og forsynes med en lukkeskrue, hvorefter tandkødet syes sammen. Behandlingen er enkel og langt mindre traumatisk end de fleste forestiller sig. Det kirurgiske indgreb er typisk langt mindre ubehageligt og mindre smertevoldende end fjernelse af en visdomstand eller en cysteoperation. Trådene bliver fjernet 10-14 dage efter operationen. Herefter skal implantatet integreres i knoglen og det, afhængig af operationens art kan tage fra få uger til nogle måneder.

Protetik
Når helingsperioden er overstået, kan  fremstilling af den planlagte konstruktion ovenpå implantaterne påbegyndes. Det kan f.eks. være en krone, bro eller tryklås protese. Denne del af behandlingen består af aftrykstagning, afprøvning og aflevering, og er naturligvis helt smertefrit. Hos os varetages alle behandlingsfaser af den samme behandler. Fordelen ved det er, at kirurgen allerede ved behandlingsplanlægningen har det færdige resultat for øje, derfor bliver implantaterne sat i, under hensynstagen til det endelige resultat. På denne måde vil man også gardere sig i mod misforståelser som kan opstå undervejs, hvis mange forskellige behandlere er involverede.